• Voorafgaand aan de wedstrijd werden Wessel van Huizen en Jasper Koning in de bloemen gezet vanwege hun honderdste competitiewedstrijd in SEV 1. Dat beiden op 5 á 6-jarige leeftijd bij SEV zijn begonnen, is daarbij een leuke bijkomstigheid.

    In deze laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018 – 2019 stonden er voor beide ploegen nog belangen op het spel, vooral voor de bezoekers die een overwinning nodig hadden om zeker te zijn van de winst in de tweede periode. SEV was vooraf al zeker van een periodetitel, maar het zekerstellen van de tweede plaats achter de terechte kampioen Ariston ’80 zou een mooie prestatie zijn.

    Het eerste kwartier verliep wat gezapig met SEV als betere ploeg en met veel balbezit, ook op de helft van de tegenstander. De eerste kans was na pas 18 minuten spelen logischerwijs voor SEV. Een voorzet van Max van der Scheer bereikte de geheel vrijstaande jubilaris Jasper Koning, maar zijn lobje verdween niet alleen over de keeper, maar ook over de lat. SEV bleef aandringen en in de 24e minuut maakte Paul Janssen na een fraaie aanval over veel schijven de meer dan verdiende 1 – 0 door de bal geplaatst in de bovenhoek te schieten. SEV kreeg meer kansen om de score te verdubbelen, maar slaagde daarin niet en pas in blessuretijd kreeg Semper Altius het eerste kansje, maar Jeroen Meulink redde vrij simpel.

    In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, met een veel sterker SEV. In de 53e minuut kreeg de thuisploeg een corner. Robin Schoew sneed de bal fraai aan en de indraaiende bal werd door een verdediger in eigen doel gewerkt, 2 – 0. Tot ongeveer de 70e minuut bleef het spelbeeld ongewijzigd, (veel) kansen voor SEV en een tegenstander die het allemaal wel goed leek te vinden. Met het inbrengen van invaller Dijkgraaf werd Semper gevaarlijker en linksback Martijn Kersten moest zelfs een inzet van hem van de lijn halen. Toen de bezoekers even later onverwacht een strafschop kregen die strak werd ingeschoten door Mick van Oorschot leken zij er ineens wel in te geloven, maar Semper Altius werd geen moment meer echt gevaarlijk. SEV weigerde echter de wedstrijd definitief vroegtijdig te beslissen want grote kansen werden onbenut gelaten waardoor onze gasten erin konden blijven geloven. Uiteindelijk behaalde SEV een meer dan verdiende overwinning, een tweede plaats in de eindrangschikking en daarmee een plekje in de nacompetitie. Zaterdag speelt SEV in Leidschendam tegen Quintus.