• Onder ideale weersomstandigheden trad SEV aan tegen het Rijswijkse Semper Altius, de laatste reguliere thuiswedstrijd van de competitie 2021–2022. En hoewel in Leidschendam een zonnetje scheen, was er op de Kastelenring sprake van regen. Een regen van (gemiste) doelkansen wel te verstaan! Wellicht dat de belangen voor beide clubs een reden waren om daar gehaast en niet secuur mee om te springen. Zo had Semper Altius de punten broodnodig, omdat het nog niet veilig was, terwijl SEV een overwinning nodig om mee te blijven doen in de strijd om een plek in de nacompetitie.
    Logischerwijs was het SEV dat het meeste balbezit had, de meeste kansen creëerde, maar helaas ook de meeste miste. Maar na een klein halfuurtje nam SEV toch verdiend de leiding. Na een misverstand in de Rijswijkse defensie was het Fares Daoudi die een voorzet van Simon met een “mini omhaaltje” tot doelpunt promoveerde: 1–0. Twee minuten later kreeg SEV de gelegenheid de voorsprong te verdubbelen na een ongelukkige handsbal van Semper Altius in het eigen strafschopgebied. De ervaren doelman Van den Oever wist zijn team echter voor een grotere achterstand te behoeden.
    Pas in de 36e minuut was er de eerste kans voor de gasten te noteren en die resulteerde direct in de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd niet goed ingeschat in verdediging van SEV en de vrijstaande De Weerd kon zijn team met een kopbal weer naast de thuisploeg brengen.
    Gelukkig zat SEV niet bij de pakken neer. Opnieuw waren er kansen voor de thuisploeg: Michael Bolleboom knalde op de onderkant van de lat na een voorzet van Dylan van Dijk en Michiel van der Zwan slalomde stijlvol door de defensie van Semper, maar werd op het laatste moment onderuit gehaald. Scheidsrechter Janson vond een rode kaart niet nodig (en SEV ook niet!) en volstond met een strafschop voor SEV. Paul Janssen wist wel raad met deze mogelijkheid en zette SEV weer op voorsprong. En doordat SEV in de paar minuten tot de rust gewoon doorging met het niet verzilveren van de kansen werd 2–1 ook de ruststand.
    Direct na rust plofte een hoge bal in het strafschopgebied van de thuisploeg. Dat zorgde voor zoveel paniek dat de prima leidende arbiter opnieuw kon fluiten voor een strafschop. Justin Wenkenbach wist daar wel raad mee en zo kon SEV opnieuw beginnen: 2–2.
    Nou doet de thuisploeg blijkbaar aan klantenbinding door de spanning er in te houden, want het duurde tot de 77e minuut voordat SEV weer op voorsprong kwam. Een lage voorzet vanaf rechts werd in eerste instantie (uiteraard) gemist, maar uiteindelijk kwam de bal voor de linkervoet van Fares die 3–2 op het scorebord zette. Daarna was het verzet van Semper wel een beetje gebroken, zodat Jasper Koning de 4–2 kon laten aantekenen. En in de 83e minuut tekende Ariya Farsi voor het slotakkoord. Hij zag de Semper-doelman te ver voor zijn doel staan en schoot de bal van ruim 40 meter over hem heen in het doel.