• Tweede ronde in de beker, lekker gevuld sportpark en prima omstandigheden om te voetballen. Zie hier de ingrediënten voor een lekker potje ballen.

    De aantrekkelijke openingsfase kenmerkte zich door een goed spelend SEV en een tegenstander die enkele grote kansen tegen lat en paal wist te werken. Zo amuseerden de toeschouwers zich opperbest, zeker toen in de 20e minuut een messcherpe aanval van de thuisploeg knap werd afgerond door Niels van Houwelingen. SEV wilde deze voorsprong mee de kleedkamer in nemen maar net op het moment dat de speeltijd van de eerste helft er op zat, mochten de bezoekers een hoekschop nemen die fraai werd ingekopt door Menno Jansen.

    Rust 1 – 1. Terug uit de kleedkamer bleek dat de thee Hekelingen beter smaakte dan de thuisploeg want in het eerste deel van de tweede helft had SEV niet veel in te brengen. Zo combineerden de Spijkenissers rustig naar een 1 – 3 voorsprong door treffers van Sajo Sabic. Toen vervolgens SEV na wat hele ongepaste opmerkingen in de 70e minuut met 10 man kwam te staan, leek het pleit beslecht.

    Onder aanvoering van Jeremy Knegtmans, Paul Janssen en de hard wrekende Ashray Moelchand probeerde SEV er alles aan te doen om – zoals dat zo mooi heet - terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte. En hoe! In de 85e minuut draaide Moelchand heel fraai weg van zijn tegenstander en zijn harde schuiver was Hekelingen doelman Dijkshoorn te machtig: 2 – 3! Nog geen twee minuten later was het wederom Moelchand die een SEV-aanval knap afrondde 3 – 3. De uitstekend leidende scheidsrechter Manon Plandsoen liet nog enkele minuten doorspelen maar beide teams legden zich bij deze uitslag neer.