• Heerlijk voetbalweer, lekker druk langs de lijn en een treffen waar zeker voor de thuisploeg heel wat druk op stond. De bezoekers hebben immers de laatste 4 wedstrijden gewonnen en SEV keek toch ook met wat zorg terug naar de verloren uitwedstrijd. Dit verklaarde wellicht ook de voorzichtige eerste helft.

    Beide teams namen weinig risico, streden met veel inzet maar door het vele balverlies was de 0 – 0 ruststand een logische. De kenners in het clubgebouw verwachtten ook een zelfde tweede 45 minuten. Zij kwamen, gelukkig, bedrogen uit. Als goed gastheer liet de thuisploeg DHL de score openen. Het was Ivo Hendriks die de 0 – 1 noteerde. Het teken voor SEV om nu alle schroom af te werpen en vol voor de aanval te kiezen. DHL moest terug en een aantal fraaie aanvallen van de Leidschendammers volgde. De gelijkmaker van Tommy van den Berg vloeide voort uit zo’n aanval. Nu had SEV de smaak te pakken en het was Fares Daoudi die voor de 2 – 1 zorgde. Dus de beurt aan DHL. Het werd spannend en uitstekend optreden van Luca Weekhout voorkwam de gelijkmaker. SEV maakte vervolgens goed gebruik van de ontstane ruimte en het was Rachid Haynes die de drie punten zeker stelde.

    Scheidsrechter Olgun vloot een prima wedstrijd, telde wat extra tijd bij en stuurde toen de teams naar de kleedkamer. De 3-1 overwinning was terecht en verdiend, zo concludeerden de eerder genoemde kenners.