• SEV 1 wint uit bij Vredenburch en haakt aan bij top

21 nov 2021
  • Een verlaten sportpark, technisch coördinator Frank Dobbe en leider Robin Schoew hielden via de app de achterban van SEV op de hoogte van de wedstrijdperikelen. Een wat onwerkelijke situatie die echter niet van invloed was op het spel van beide teams. Het verschil op de ranglijst was gering, kortom er wachtte een spannende wedstrijd. Vredenburch opende heel fel en probeerde de bezoekers te overdonderen. Trainer Kenneth Soechit had de organisatie echter op orde en dus keek SEV rustig de kat uit de boom en zorgde zelf voor het eerste grote gevaar. Een knappe vrije trap van Jasper Koning kon net door de Rijswijkse doelman worden gepareerd. SEV nam langzaamaan het initiatief over en ook de tweede grote kans is voor de Leidschendammers. De sterk spelende Jeremy Knegtmans kopte bij de tweede paal een hoekschop net naast. De slotfase van de eerste helft was echt voor SEV en dat betekende in de 40e minuut de 0 – 1. Valentijn Ebbers vond Jasper Koning die de bal doorkopte naar Michael Bolleboom. Streep van 25 meter en doelman kansloos. Nu smaakt de thee altijd beter met een iets ruimere voorsprong dus op slag van rust kopte weer Bolleboom een voorzet van Jasper Koning keurig binnen 0 – 2! Na rust probeerde Vredenburch iets terug te doen maar hanteerde veelal de lange trap. Ballen die voortdurend een prooi waren voor de eveneens sterk spelende captain Wessel van Huizen en Jeremy Knegtmans. SEV kreeg meer ruimte en zonder zelf kansen weg te geven waren er veel mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Veel grote kansen werden gemist. SEV scoorde uiteindelijk wel. In de 83e minuut belandde een inzet, op een wat onnodig weggegeven vrije trap, achter de eigen doelman. Echt spannend werd het niet meer en na wat extra minuten betekende het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Boers een terechte 1 – 2 overwinning.