• Zaterdag 21 september markeert het begin van het voetbalseizoen 2019-2020. Voor SEV 2 betekent dit een competitiestart in de vorm van een thuiswedstrijd die om klokslag 11 uur van start zou gaan op sportpark Kastelenring. Met de woorden van de voorzitter nog echoënd in eenieders achterhoofd, begaven alle spelers van SEV 2 zich vol goede moed richting de kantine van SEV. Alle spelers leken zich bewust dat een goede start van de competitie begint met een goede focus, op tijd verzamelen, en natuurlijk alle nieuwe FIFA 20 spelerskaartjes en bijbehorende prijzen zonder pardon te kunnen opdreunen. Na een korte bespreking in het spelershome, waar het tactische meesterwerk van trainer Joey werd geprobeerd te begrijpen, begaf het team zich naar de kleedkamer om zich in het groen witte gewaad te hullen.

  SEV begon in de klassieke 1-4-3-3 opstelling. De voorhoede werd gevormd door het trio Valentijn Ebbers, Sandro Cillari en Justin Wühl. Het middenveld bestond uit Jouke Bakker op 10, met daarachter het controlerend duo Joshua Reid en Jeffrey Zee. De laatste linie kon rekenen op Thomas Bleichrodt en Reno Hilgersom aan de flanken en in de as stonden Kasper Struijk en Nick Rapmund met daarachter keeper Jeroen Meulink. In de dug-out bevonden zich in totaal vier wisselspelers. Fares Daouadi, Thijs Meulink, en twee aanvullingen in de vorm van Brandon Glasbergen en Menno van Leyden. Bedankt voor het invallen mannen, het werd zeer gewaardeerd.

  Na het fluitsignaal van de arbiter werd de wedstrijd in gang gezet. SEV had blijkbaar veel lering getrokken uit de bekercampagne, want de eerste helft werd goed gestart. In balbezit kon SEV de bal goed rondspelen, en werd door goed positiespel ruimte gecreëerd. De wedstrijd kende een korte openingsfase, toen een correcte voorwaartse bal van Reno bij Valentijn terechtkwam. Deze draaide kort bij zijn directe tegenstander weg, en wist de bal achter de keeper tegen de touwen te werken.

  SEV drong na deze openingstreffer aan, en wist ditmaal aan de linkerkant de bal ver op de helft van de tegenstander te krijgen. De voorzet die volgde wist Jeffrey de bal te raken met het uiterste puntje van de schoen, waardoor de 2-0 op het scorebord werd gezet. Even later werd met een steekbal Valentijn weer weggestuurd. Valentijn en de keeper van Nootdorp kwamen bijna tegelijk bij de bal aan, maar gelukkig wist Valentijn de bal langs de doelman te krijgen, en kon de bal daarna het open goal in rollen.

  Nootdorp kon een aantal keren gevaarlijk opstomen over de as van het veld, waarbij het zo bont werd, dat een verdediger van Nootdorp welgeteld vier spelers van SEV het nakijken gaf, en uiteindelijk Joshua werd gedwongen een overtreding te maken, om een gevaarlijke aanval te stuiten. Dit werd dan ook bestraft met een gele kaart. Iedereen was het er dan ook over eens dat de betreffende spelers van SEV schuld hadden aan deze gele kaart, en deze boete dan ook gezamenlijk zullen delen. Verdere ingrepen waren niet noodzakelijk, want er werd uitstekend verdedigd, gecommuniceerd en samengewerkt om het gevaar van Nootdorp onschadelijk te maken.

  Toch verslapte de focus richting het einde van de eerste helft. Na een ongelukkige omschakeling bleef aan de rechterkant een gat in de bezetting van SEV. Daardoor kon Nootdorp in een aanval over de rechterkant een speler vrij voor de goal zetten. Gelukkig werd deze kans niet gepromoveerd tot doelpunt.

  In de rust was er een nogal vreemde sfeer aanwezig, namelijk de sfeer van tevredenheid. Het spel was goed, de kansen werden afgemaakt en Iedereen werkte voor elkaar en met elkaar in het veld. Toch werd gewaarschuwd voor de helaas albekende afgrond waar SEV 2 wel eens in kan vallen. Het devies van de trainer werd er dus maar weer bij gehaald; “Niet achterover gaan hangen en het wel geloven. Zorg dat je de wedstrijd volwassen uitspeelt en als wij de tweede helft “de nul” houden, zijn de eerste drie punten binnen.”

  Met dit “volwassen uitspelen” in het achterhoofd besloot Justin ,na een opengelegen kans te missen, een speler van Nootdorp dusdanig te raken waardoor de scheidsrechter geen andere keus had dan een gele kaart te trekken. Vervolgens wisselde trainer Joey de speler in kwestie en kon SEV de brede selectie laten zien waarover zij beschikt.

  Natuurlijk was dit allemaal weer straal vergeten zodra de scheidsrechter de tweede helft startte met het fluitje. Gelukkig was dit ook bij Nootdorp het geval, want het tempo in de tweede helft lag een stuk lager dan in de eerste helft. Beide teams hadden moeite de beslissende actie te maken. Helemaal na de drie goals in de eerste helft, bleek de tweede helft een fletse 45 minuten, waar SEV de kansen niet meer benutte, en de tijd werd volgespeeld in een lagere versnelling. Het resultaat levert in ieder geval de derde plaats op de ranglijst op. Daarnaast belooft het getoonde positiespel en de teamgeest van vandaag nog wat voor het verse seizoen.