• Het is zaterdag 8 februari, en dat betekent weer lekker ballen. Op ons eigen complex tegen de buren van Snowworld. Uit was het een heuse thriller, die dankzij de magie van Bjorn Rooney van Haarlem in de slotfase tot een overwinning werd omgetoverd. De spelers van het 2e werden om 9:45 verwacht in de kantine en dit is zo ver ik weet ook goed gelukt. Zoals gewoonlijk weer met lekker koffie en thee aan de tafel bij het raam. En daarbij nog wat heerlijke stroopwafels die Jan weer tevoorschijn toverde. De sfeer was goed en SEV 2 had weer zin om punten te pakken. Na een bizarre zaterdag in Nootdorp te hebben gehad moest er vandaag wel gewonnen worden. Voordat we naar de kleedkamer gingen hebben we het nog even over de schorsing van onze harde werker op het middenveld gehad. Als u niet weet wie ik hiermee bedoel zal ik een tip geven. Hij staat om wel bekend om deze zin: \"wacht maar\". Er was een kleine discussie gaande over of hij vandaag nou wel of niet mocht spelen. Nou ik kan je vertellen dat Jay, ja inderdaad de spelregel quizmaster, had het fout. Helaas betekende wel dat jeffrey vandaag niet mee kon doen. Op naar de kleedkamer. SEV 2 gaat omkleden en voorbereiden op de wedstrijd. Na de warming-up, met altijd weer die verrassende muziek op de achtergrond, gaan de wedstrijdshirts aan en is het tijd om te beginnen. SEV begint sterk in de eerste helft en speelt zeker goed veld voetbal. Duels worden veel gewonnen en er wordt strijd geleverd. Dit leidde tot heel veel mogelijkheden om te scoren. Helaas is afwerken nog steeds niet ons sterkste punt. Als we ook maar in de buurt van de 16 meter komen beginnen we te twijfelen en maken we rare keuzes. Als voorbeeld neem ik Josh die de bal er bijna in kan lopen, maar toch begint te twijfelen tussen binnenkant voet of op de wreef. Uiteindelijk weet Sev wel te scoren door een uitstekende steekpass van Thijs op Jouke. Jouke draait goed weg en krijgt hierdoor en goede kans om te scoren. Maar uiteindelijk komt de bal uit de kluts waardoor Nick de bal erin kan leggen, 1-0. het fluitsignaal klinkt en dus rust. Helaas is Fares wel nog in de eerste helft geblesseerd uitgevallen. In de kleedkamer vertelde Joey over het goed veldspel en dat we dit door moeten zetten. Ook zei hij dat toen Josh die bal voor open goal miste, dat hij en Jan er niet eens meer van opkeken. Nou dat zegt genoeg over hoeveel kansen we hebben gehad in de eerste helft en wat er dus moet veranderen in de tweede helft. Na een lekkere thee en de rest van de bespreken gingen mannen weer het veld op.
  Het spelbeeld veranderde nauwelijks in de tweede helft. De groenwitte brigade hield de gasten van Oosterheem goed in de knip en legde zelf heel behoorlijk veldspel op de mat. En wat blijkt, als je rustig blijft voetballen, en steeds weer een vrije medespeler weet te vinden, dan komt het regelmatig voor dat je voor het vijandelijke doel verschijnt. Maar ook in de tweede helft liet men SEV zien dat kansen verzilveren bijna een bijzonderheid is. U wilt een voorbeeld? Dan krijgt u deze: Captain Nick wordt op 25 meter van het doel getorpedeerd met als logisch gevolg een vrije trap. Onze Ierse troef neemt stelling achter de bal, tilt hem met precisie en de juiste kracht in de hoek maar de Zoetermeerse keeper weet de bal te pareren. De afgeketste bal caremboleert de lucht in waarna Valentijn de nog op de grond liggende keeper zou moeten kunnen verslaan. Zijn subtiele inzet kan echter nog door een hardwerkende verdediger gekraakt worden, waarna de bal voor de voeten van Jouke ploft. Een meter of 7 bedraagt de afstand tussen bal en doellijn, maar ook de 3e instantie brengt niet die gewenste 2-0.
  Nick moet zich niet later laten vervangen (pak je rust maar komende weken kerel!) en Reno vervangt hem. Reno de spits in (nog body voorin), Jouke een plaatsje naar achter. En dan blijkt dat de poppetjes ineens op juiste plaats staan deze wedstrijd. Eerst is Jouke nog eens dichtbij met een naar binnendraaiend schot in de verre hoek, maar het leer schiet net langs de verkeerde kant van de paal.
  Toch kan ruim een kwartier voor tijd de bevrijdende 2e treffer genoteerd worden. Bryan komt aan de rechterkant aan de bal en stoomt een aantal meter op. Zijn bedoelde voorzet strand snel door toedoen van een Zoetermeerse voet, maar Reno is attent en herovert de bal direct. Links heeft hij de sterk spelende Jouke vrij zien staan en de pass is feilloos, evenals de vervolgactie van onze nr.10. Even de controle om vervolgens de op links vrijstaande Bjorn in te spelen, die niet twijfelt en de bal snoeihard in het dak van het doel pegelt. Zijn 7e goal voor SEV 2 in pakweg 200 minuten.. daarmee krijgt Bjornmania een nieuw hoofdstuk bijgeschreven. Met zijn moyenne blijft hij bewezen topschutters wereldwijd ver voor. Uit onderzoek blijkt zelfs dat Bjorn dit seizoen meer goals in de reserve 3e klasse heeft gemaakt dan bijvoorbeeld Messi en Ronaldo ooit hebben gedaan...
  Enfin, na de 2-0 kon ook Valentijn blessurevrij gewisseld worden en mocht Roel V2 ook nog een minuut of 10 de weide in.
  En had Oosterheem dan niks in de melk te brokkelen? Ach wel, met goede moed vielen ze wel eens aan en probeerden met een paar aardige schoten de 0 van het bord te schieten, maar met wat kunst- en vliegwerk bleef het doel van Mitchell schoon(Lingen). Zo leek het duel op een voor SEV 2 fijne wijze te eindigen.. tot in de 85e minuut het noodlot voor Kasper toesloeg. De tot dan toe prima spelende CV kwam uit een duel met zijn tegenstander volledig verkeerd terecht, waarbij hij (zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis) zijn kuitbeen en scheenbeen gebroken heeft. Een operatie zou nog dezelfde dag volgen en de verwachting is dat 2020 voetballend al voorbij is. Een harde klap, iedereen wenst je veel sterkte en een goed herstel toe.
  De laatste 5 minuten werden niet meer gespeeld. Zo eindigde een positieve wedstrijd toch in mineur. Nu is er 3 weken geen competitie gepland, voor een ieder een mooi moment om te herstellen, lekker te trainen om in maart weer vol gas te kunnen geven.