• Het is zaterdag 23 november en voor SEV 2 staat weer een belangrijke wedstrijd op het papier. Koploper Scheveningen komt namelijk op bezoek en van de Schollekoppen wist men dat ze eenvoudig goaltjes maken. Gelukkig kwam daar op vrijdagavond \"De Lijst\". Het heilige document waarop zichtbaar is voor alle spelers tot welk team zij op zaterdag zullen behoren. Op papier leek het 2e met een 15 man sterke samenstelling de strijd aan te gaan met de lijstaanvoerder. Helaas prijkte daarop 3 namen van niet fitte spelers, maar daar tegenover stond dat de geblesseerd geachte Reno wel speelklaar was. Tel daar bij op dat vrijdag laat en zaterdag vroeg nog 2 afmeldingen bij trainer Joey binnenkwamen en toen waren er nog 11. Vervelend natuurlijk voor de jongens die graag hadden willen spelen maar nu ongewild het team een beetje in de steek lieten. Gelukkig waren de 11 overgeblevenen van plan alles te geven deze wedstrijd en werd in de vorm van jeugdspeler Rashid en 3e elftal-spelers Brent en Martijn de gewenste ondersteuning gevonden.
  9.45 uur was de gewenste verzameltijd en dat kwam een enkeling vandaag niet slecht uit. Zo rond 9.50 uur was daadwerkelijk iedereen binnen en werd onder het genot van een theetje, koffie en de befaamde koeken van Jan ronduit gekletst. Over FIFA zal de trouwe lezer denken. Uhm ja.. maar zeker niet het meest. Meer ging het nog over The Roast van afgelopen donderdag, waar tot veler verbazing eigenlijk wel heel wat werd afgelachen door de beschimpingen richting elkaar.
  Vandaag moesten we echter wel nog even zorgen dat wij niet geroast zouden worden tegen Scheveningen. Dat zou dan gebeuren met deze line-up: teruggekeerd in het doel na zijn prima optreden tegen Oosterheem is onze \"oude\" bekende Peter. De muur voor hem werd opgetrokken door Reno (ik mis wat speelritme), Nick (C.), Kappie en Thomas. Het middenveld dat werd gevormd door Thijs (het broertje van Jeroen,) Jeffa, Bryan en valse aanvaller Josh, terwijl de aanvallende intenties vanuit Joeke (die Fries) en Sandro (die Italiaan) moesten komen.
  En zonder tactisch meesterplan (tot verbazing van de gastspelers) mocht Scheveningen de bal als eerst laten rollen. De eerste minuut was gereserveerd voor een moment van bezinning en tegen racisme. Na die minuut gaf de scheidsrechtster het sein dat er gevoetbald mocht worden en dat lieten de twee teams zich geen twee keer zeggen. In de eerste fase van de wedstrijd konden de blauwhemden (SEV speelde in het blauw vandaag) het initiatief naar zich toe trekken. Veel tijd om de bal van A naar B te verplaatsen was er niet, want Scheveningen zette hoog en goed druk. Gevaarlijk werd het niet hoewel Peter een makkelijk balletje niet opving maar richting eigen doel tikte om vervolgens met een gestrekte duik de bal voor de lijn nog weg te slaan. Na een minuut of tien werd de verdedigende druk van de bezoekers hoger en bij balbezit probeerden zij snel de lange pass te geven. Maar ook bij SEV stond de organisatie goed. De backs hadden hun man in de knip terwijl Nick en Kasper centraal de spits uitschakelden en de aanvoer van achter onschadelijk maakte. Nick deed dat ook prima toen hij een pass met de borst onderschepte en kiezelhard naar voren volleerde. Josh taxeerde deze bal als kansrijk en sprintte zoals we hem jaren niet hebben zien doen. Rand 16 controleerde hij de bal en zag dat de keeper inmiddels goed het doel verkleinde. Josh probeerde de bal nog langs hem te schieten maar zag zijn poging stranden. Jouke was echter goed meegelopen en pikte de bal op, bleef rustig en plaatste de bal netjes tussen wat tegenstanders door tegen de touwen, 1-0.
  ‌Scheveningen zette daarna extra aan en probeerde gevaarlijk te worden maar met man en macht verdedigde SEV. Op het middenveld moest men ook aan de bak, want daar liepen enkele grote, sterke spelers die ook wel heel aardig konden voetballen. Kilometervreters Thijs en Jeff stonden vandaag ook weer hun mannetje en wisten vaak de bal werd te heroveren. Tot uitgespeelde kansen kwamen ze dan ook niet en schoten die afgevuurd werden gingen over en naast. Toch moest SEV halverwege de eerste helft een tegendoelpunt incasseren. Hoewel er rond de middencirkel een overtreding op Jouke werd gemaakt, liet de scheids doorspelen en de Scheveningers maakten van de tijdelijke onrust gebruik door hun spits te lanceren waardoor hij een op een met Peter kon komen. De spits verschalkte hem en de stand was weer gelijk,1-1. Niet veel later moest Kasper zich laten vervangen door Brent die er als echte spits bijkwam, waardoor Josh nu echt als middenvelder kwam te spelen en ook Bryan een linie zakte. Het spelbeeld bleef hetzelfde: de teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, Scheveningen probeerde veel druk te zetten en kwam voetballend vaak rond de 16 maar werd niet echt dreigend. SEV liet zich in balbezit nog wel eens intimideren en verloor dan te snel de bal, maar af en toe kwam het er al tikkend heel goed langs. Zo ontstond vlak voor rust nog de ultieme mogelijkheid voor SEV toen over de rechterzijde van het veld van achteruit werd gecombineerd. Uiteindelijk werd Brent met een subtiel passie op een meter of elf vrij voor het doel gezet, de aanname was goed, de hoek leek voor het uitzoeken maar op de harde knal had de keeper nog een fraaie reflex. De koplopers wisten voor rust nog een schot vanaf de rand 16 laag in de verre hoek te produceren maar daar liet Peter zich niet door verrassen. Tijd voor thee en bezinning.
  Zonder aanpassingen startten de mannen van Joey aan de tweede helft. En met dezelfde energie en bereidheid werden overal de duels aangegaan en gestreden voor elke meter. Alleen voetballend maakten we nog wel eens net de verkeerde keuzes waardoor de tegenstander er dreigend uit kon komen. Gelukkig klaarde Nick vele vuile klusje op, was Thomas een plaag voor zijn tegenstander en waren Bryan en Reno bijna elk persoonlijke duel de winnaar. En toch... Scheveningen vond een gaatje na een klein uur spelen. Na het wederom niet fluiten voor een overduidelijke overtreding op Jouke konden de Schollekoppen ten aanval trekken. De spits vond slalommend een weg tussen enkele verdedigers en de keeper door en tikte binnen, 1-2. Kort daarna werd de boel omgegooid, Rashid kwam als rechterspits het veld in en Reno moest moegestreden het veld verlaten. Alleskunner Thijs als RB en Jouke naar het middenveld toe en zoeken naar de gelijkmaker. Met de behendige jeugdspeler had de tegenstander zichtbaar moeite en dat resulteerde in enkele (roodwaardige) overtredingen. De Leidschendamse druk nam zachtjes aan toe en vanuit een corner liet Nick het aanwezige publiek juichen. De corner van Rashid werd door Bryan op de rand van t strafschopgebied opgepikt en gecontroleerd, hield zijn rust en overzicht en speelde aan de rechterkant van het centrum Nick aan. Die poeierde met de buitenkant van de rechterwreef de bal in een keer prachtig in de verre kruising, 2-2.
  Nog een kleine 20 minuten te gaan en alles was mogelijk. Beide ploegen gooiden de beuk er in en zochten naar gaatjes en momenten van onoplettendheid bij de ander. Bij SEV liep het in de laatste fase van de aanval vaak net mis en kon het de keeper niet heel lastig meer maken. In de tegenaanval was Scheveningen nog een keer levensgevaarlijk toen hun invaller vrije doortocht had, twee companen op rechts had en zelf ook alle tijd en ruimte had om de bal binnen te schieten, maar... bij schoot de bal in de korte hoek over en naast. Volgens Josh kwam het door de imponerende uitstraling van de keeper, ikzelf denk dat het gewoon een kwestie was van een offday voor deze speler. In de laatste 10 minuten werd het een ware slijtageslag, harde duels, krampverschijnselen en wegvloeiende bij onze helden en Scheveningen zocht naarstig naar de 3e treffer. Schoten van buiten de 16 werden vakkundig gevangen en naastgekeken en de wedstrijd kroop langzaam naar het eindsignaal. SEV verklaarde het punt heilig en deed er alles aan om de stand zo te houden. Ook een waar slotoffensief van Scheveningen had geen resultaat. Eindstand 2-2. Nogmaals complimenten voor de inzet en instelling van vandaag aan alle 14 spelers! Voetbal is een teamsport en daar heb je iedereen keihard bij nodig. Verzaken is geen optie en dan zie je dat zelfs als alles tegenzit je tegen de top van deze klasse nog in staat bent om punten te pakken.