• Het weekend begon voor jullie verslaggevers zoals gewoonlijk. Gezellig samen zeiken over FIFA en vervolgens ruim op tijd slapen. In tegenstelling tot onze nachtmensen die het nodig vinden om te feesten voor een wedstrijd. Tja, ieder zijn ding. Als je voetbalprestaties er maar niet onder lijden.

  Maar het is weer zover. We verzamelen ditmaal om kwart voor 10. Voor sommige nog erg vroeg maar we zijn toch niet anders gewend. Zoals altijd heb je gasten die mooi op tijd komen en lekker nonchalant binnen komen wandelen (iedereen netjes een hand geven want zo werkt het toch wel hé). Maar je hebt ook Sandro. De jongen die nog net om 09:44 binnen komt lopen of komt met een smoesje dat de sluisjes open stonden onderweg. Gewoon op tijd komen Sandro! De verslaggevers waren trouwens ook nipt op tijd. Daar wordt nog aan gewerkt.

  Sommige zien er weer stralend uit. Alsof ze uit zijn gegaan, keurig 1 drankje hebben gedaan en voor 12 uur in bed zijn gesprongen. Als we het nu toch over uitgaan hebben. Donderdag was erg gezellig toch Jouke?

  Iedereen weet dondersgoed dat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Namelijk tegen een oude bekende. Arjan Brugmans AKA Buur AKA Nederlandse volkszanger AKA Michael van Gerwen en/of verzorger (zo noemt hij zichzelf althans). Tijdens het verzamelen komen de beste gesprekstoffen weer voor boven tafel. FIFA zoals altijd, werk, vrouwen, school, en uitgaansverhalen.

  Zoals eigenlijk altijd betreden de mannen de kleedkamer wachtend in spanning tot de trainer de opstelling bekend. De opstelling luidt: Op goal Gio (kom niet trainen Ajax speelt), RWB Sandro (eet maar mijn cruesli op SEV anders kom ik te laat) Cillari, in het centrum Reno © (praat altijd over vroeger toen hij nog een paar kilo lichter was) Hilgersom, Jorrit (net terug van 1) van der Born, Lucas (team haarband member 2), LWB Niels (koopt 40 goor bier in Danzig) van Houwelingen, op het middenveld Roel (altijd vroeg verlatende op clubavond) Vogel met naast hem Jouke (nog steeds een kater van donderdag door volgens hem zijn leeftijd) Bakker en voor hem geloof het of niet Guus (ik moet snel douchen en ook eigenlijk weg want mijn vriendin wacht op mij) Rijst. Voorin Kasper (mag ik alsjeblieft een keer spits Joey?) Struijk met naast hem Justin (zeikt normaal alles en iedereen af in het veld) Wühl. De bank was vandaag ook erg goed gevuld. Zo hadden we Jeffrey (heftig geblesseerde) VD Zee, Roel (morning jongens) Verhagen, Fares (ja echt mensen eindelijk terug na lange blessa) Daouadi, Peter (nog steeds opa van het team) Raaijmakers en als laatst onze pechvogel/verzorger Sjoerd (denk dat het mooi weer wordt) Ouwejan. Verder hadden wij nog een speciale gast op de bank. Namelijk ‘’assistent-assistent-trainer’’ Josh. Maar daar gaan wij niet te veel woorden aan vuil maken.

  Na de warming-up mochten de mannen aantreden voor de wedstrijd. Eerst nog een kleine vertraging omdat de scheids haar (ja het was een vrouw) fluitje was vergeten. Roel Verhagen zag zijn kans liggen om de te verwachten opmerking te maken. “Wilt u op mijn fluitje blazen scheids?” Komisch. Zoals alle andere grappen van Roel die dag. Nadat de scheids snel richting de kleedkamer was gesprint volgde de toss. Volgens onze aanvoerder heeft hij nog nooit een toss verloren en helaas won hij hem dit keer ook. De handen werden geschud en de wedstrijd kon beginnen.

  Gretig gingen de mannen van SEV 2 uit de startblokken. Rond de 11e minuut was Leiden in de aanval na wat geschop, mistrappen van de bal en geen goede aanpak op de spelers in de 16 van SEV 2. Natuurlijk viel ook daar de goal. 0-1. Kopjes omhoog houden gasten zei Roel 🕊. Dat deden we gelukkig ook en zo’n 5 min later gebeurde er iets wat niemand had verwacht. Een goede aanval waar het balletje lekker snel rond ging en opeens de bal bij de iets uitgezakte Justin uit kwam. Na een heerlijke loopactie van Jouke gaf Justin een mooie steekpass en hierop volgde, ja geloof het of niet medelezers, een GOAL. 1-1! Zijn eerste kans werd meteen afgemaakt. Hard hoog in de verre hoek. Zo zien we het graag Jouke. AUB niet meer door de benen van de keeper proberen. Alvast bedankt.

  Helaas kregen wij een paar minuten later een corner tegen. Hoe zit het nou precies met corners tegen en SEV 2. Het gaat altijd maar weer mis. Steeds maar weer. Een overtreding (volgens de scheids) gemaakt door de schlemiel Lucas. Bal op de stip en helaas 1-2. Zeer onverdiend. Kop op en door voetballen. SEV 2 ging verder na een goede steekpass richting Justin was het moment van Guus. Justin, normaal wel een tikkeltje egoïstisch maar had ergens in zijn achterhoofd zitten dat de vriendin van Guus er was dus gaf daardoor een tikkie breed. Guus scoorde zijn eerste doelpunt in SEV 2. Sike, buitenspel. Ja de grensrechter van de tegenstander deed weer aan vlaggetjesdag. Het zal een keer eens anders zijn. Jammer Guus, dit kon jouw moment zijn. Tien minuten later probeerde Lucas een bal weg te werken. Maar hij deed helaas op de manier hoe Diego Armando Maradona de 1-0 maakte tegen Engeland in de kwartfinale op het Wereld Kampioenschap voetbal Mexico in 1986. Namelijk met de hand. Handen mag je helaas niet gebruiken tijdens het voetballen tenzij je een keeper bent in eigen 16 of een inworp gaat gooien. Daarom vond de scheidsrechter dat het tijd was voor nog een penalty. Leiden treedt aan voor de pingel en ja hoor weer in dezelfde hoek hard binnengeschoten 1-3 (zou Justin nog wat van kunnen leren).

  SEV moest weer dringend op zoek naar een goal. Na een prachtige bal van Jouke richting Guus ging onze kleine grote vriend richting de keeper van Leiden. Op weg naar z’n goal. De keeper gooide er opeens een van z’n karate moves uit. Het leek een beetje op een Thomas Müller tegen Nico Tagliafico situatie. Vlak buiten de zestien lag Guus op de grond. De scheids gaf een 7 voor de uitvoering en niet eens een gele kaart aan de keeper (hij vond overigens dat het geen overtreding was, maar ja keepers he). Vrije trap op een mooie positie voor onze spits Kasper. Helaas waren zijn vrije trappen vandaag ondermaats.

  Fluitsignaal klonk kort daarna niet voor een overtreding of buitenspel maar voor de rust. Tijd om thee te drinken en het een en ander te bespreken. Met wat thee en water deed de trainer zijn zegje en luisterde iedereen aandachtig naar hem voor ongeveer 15 minuten. Jan kwam daarna melden dat we weer het veld op konden gaan. Vervolgens schreeuwde we weer lekker hard met z’n allen: KOM OP SEV!!!
  Een 1-3 achterstand met nog 45 minuten te gaan. We hebben onder hetere vuren gestaan. Er kwam al heel snel verandering aan de stand. Maar in het voordeel van Leiden. Een centrale verdediger speelde de lange bal. Door gebrek aan communicatie tussen Niels en Gio kon hun aanvaller met wat mazzel op een leeg doel af. Hij maakte daardoor de 1-4. Het leek daardoor een gelopen wedstrijd. Maar SEV geeft nooit op, alleen soms.

  Na een reeks onterecht afgefloten aanvallen en grote kansen was Justin er langs aan de linkerkant. Hij versnelde de rechtsback die daardoor een overtreding beging. De scheidsrechter vond het tijd voor de derde strafschop. Deze keer eindelijk voor SEV 2. Justin ging zelf achter de bal staan en aarzelde niet. Hij schoot de bal prima tegen de handen van de keeper om hem vervolgens met z’n noppen tegen het net te tikken. Prima goal weer, 2-4. SEV 2 drong aan en de trainer vond het tijd voor twee aanvallende krachten. Roel en Fares vervingen na ongeveer een uur spelen Reno en Lucas. Niels heeft in de tweede helft de linksback helemaal overlopen en gaf voorzet na voorzet. SEV 2 slaagde niet om de voorzetten in een doelpunt te verwerken. Totdat Jouke een prima steekbal gaf op de lopende Niels. Hij gaf vervolgens een op maat geleverde voorzet die Fares binnen kon tikken (nu we het toch over tikken hebben, succes Rein je moet nog aardig veel tikkies sturen deze week), 3-4. Spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd.

  Leiden liep op haar laatste loodjes. Het was taak voor SEV 2 om snel de gelijkmaker te maken. Door de grote ruimtes achterin bij Leiden ontstonden er meerdere mogelijkheden. Helaas slaagde SEV 2 er niet in om gebruik te maken van de ruimtes. Kasper (ondertussen weer terug op zijn gebruikelijke positie) pikte vijf minuten voor tijd een bal op, op de helft van de tegenstander. Vervolgens passeerde hij en paar man en verschalkte de keeper (de vervanger is ondertussen een veldspeler nadat Sandro de eerste keeper het veld uit trapte) met een listig schot, 4-4. Met nog een paar minuten te gaan ging SEV 2 nog vol voor de winst. Leiden had ook een doelpunten nodig dus ontstonden er flinke gaten op het veld. Deze werden door beide ploegen niet benut en dus bleef de stand 4-4. Er had veel meer in gezeten.

  De competitie zit erop. We hebben merendeel van de wedstrijden goed gespeeld en een periode gepakt. Dat betekent dat het einde van het seizoen er nog niet op zit. Nog drie wedstrijden. Nog drie wedstrijden ons beste voetbal laten zien, alles geven en voor elkaar door het vuur gaan. Minder kansen weggeven en onze kansen vaker verzilveren. Dan denken wij dat een promotie er zeker in zit.