• Vandaag de wedstrijd tegen runner up Quick Boys, een elftal dat vorige week pas tegen zijn eerste nederlaag opliep. Deze dag stond ook in het teken van de Sinterklaasintocht waardoor de ene helft van het Vijfde stond te koukleumen bij de Vliet terwijl de andere helft zich nog een keer kon omdraaien. De echte geluksvogels hadden een skybox geregeld op de Damlaan.

  Iedereen weet: de seniorenelftallen van Quick Boys kan je onderverdelen in drie categorieën:
  1. Een elftal oud selectie spelers met een gemiddelde leeftijd van 45 die jou van het kastje naar de muur tikt;
  2. Een elftal dertigers dat het moet hebben van fysiek spel en hard werken met windkracht 8 schuin over het veld;
  3. Een elftal begin twintigers die allemaal superfit zijn en waarvan er altijd 4 of 5 kwalitatief ver bovenuit steken.

  De tegenstander van het Vijfde was afgelopen zaterdag van de derde categorie dus de zuurstofflessen konden weer van stal gehaald worden. Na een wat zenuwachtig begin kwam SEV 5 beter in de wedstrijd wat al snel resulteerde in een kans voor centrale spits Asselman. Aan de andere kant stopte QB veel energie in de aanval richting SEV doelman Henrichs maar zonder echt gevaarlijk te worden. Dit resulteerde wel in veel ruimte bij de verdediging van QB en dat moet je de mannen van het Vijfde natuurlijk nooit geven. Na 10 minuten verovert centrale middenvelder Rosenbrand de bal door fel door te jagen en speelt die gelijk door op Asselman die op de rand van het zestienmetergebied snel draait en de bal via de onderkant van de lat prachtig in het doel knalt. 1-0 SEV.

  De jonge Katwijkers worden wat nerveus en gaan geforceerd op jacht naar de gelijkmaker. Dit zorgt voor nog meer ruimte voor de SEV spitsen en het is rechtsbuiten Nico van Nierop die in de counter een fraaie steekpass van Asselman onder de keeper door schiet en daarmee voor de 2-0 zorgt.

  Verder gebeurt er niet veel en met deze stand wordt ook de rust bereikt. Genoeg wissels weer deze keer en die zijn nodig. De thee smaakt goed en bij deze willen wij de dames van de kantineploeg weer hartelijk danken!

  Het is inmiddels gaan waaien wat de gevoelstemperatuur geen goed doet. Maar gelukkig is het vanaf seconde 1 weer alle hens aan dek dus binnen no-time hebben de spelers van het Vijfde het bloedheet als je de rode koppies moet geloven. Zoals ook in de vorige twee wedstrijden staat de tweede helft in het teken van het verdedigen van een voorsprong zonder dat de tegenpartij daarbij grote kansen krijgt. De verdediging gaat weer lekker en ook keeper Henrichs lijkt weer onpasseerbaar. Toch wordt de druk steeds groter en valt twintig minuten voor tijd de 2-1 als een QB speler de bal het SEV doel in volleyt nadat het SEV niet lukt om de bal fatsoenlijk uit het eigen zestienmetergebied te krijgen.

  Een tegendoelpunt, dat was alweer even geleden. QB heeft nu het momentum te pakken en geeft meer gas maar ook het Vijfde gooit er een steentje bovenop. Het spel golft op en neer en er ontstaat een open wedstrijd, waarbij keeper Henrichs nog katachtig de 2-2 voorkomt door een doelpoging van dichtbij tegen de paal te tikken. Dan krijgt de sterk spelende invaller Ollie van Nierop een vrije trap te nemen op 18 met van het doel van QB. Doelpunt: 3-1. We kennen onze spits allemaal dus het hoeft niet per sé te beschreven te worden hoe Van Nierop de bal achter de grabbelende keeper van QB krult.

  Met nog 10 minuten te gaan lijkt het geloof bij QB weg te ebben. Het zonnetje gaat steeds lager staan de lange schaduwen op het gras van veld 3 kondigen het naderende eindsignaal aan. Toch wordt het ineens weer spannend als met nog vier minuten te gaan de lange invaller van QB een corner weet binnen te koppen, ondanks een uiterste inspanning van middenvelder Rensen bij de eerste paal om de bal nog tegen te houden.

  Hoor wie klopt daar kinderen? Nou, het hart van elke SEV 5 speler op standje 180 als toch nog vol gas gegeven moet worden in de laatste minuten want QB gelooft er plotseling weer in. Het Vijfde moet zelfs nog even moet 10 man verder als aanvoerder Wassenaar met een gele kaart van het veld moet. Iemand moet het slachtoffer zijn volgens de scheids, die enkele minuten gelukkig wel besluit de wedstrijd te beëindigen.

  Weer een leuke pot, leuke tegenstander en 3-2 gewonnen. SEV 5 is nog steeds ongeslagen.