• Het is zaterdagochtend 11 uur. Lekker fris, windstil, een waterig zonnetje en een laagje dauw op de echte grassprieten. Zijn er betere plekken om te zijn dan een voetbalveld? De mannen van SEV 5 denken van niet. Misschien daarom was het dat het Vijfde met energie en speelplezier aan de wedstrijd begon, op zoek naar de eerste overwinning van dit prille seizoen. De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, dat krijg je immers na een uiterst succesvol verlopen seizoen 2018/2019, maar tot nu toe bleven de resultaten achterwege.

  Door enkele afwezigen en blessuregevallen startte het Vijfde in een vernieuwde 4-4-2 opstelling, in plaats van het vertrouwde 4-3-3. Tegenstander DSO moest blijkbaar wennen aan deze tactische wijziging want SEV 5 was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Soepel combinerend werd de Zoetermeerse tegenstander onder druk gezet en op de momenten dat DSO toch gevaarlijk kon worden bewees stand-in doelman Wassenaar zijn klasse.

  De 1-0 was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Een vlotte aanval van SEV werd door de Zoetermeerse doelman in eerste instantie nog onschadelijk gemaakt, maar door attent reageren van spits Nico van Nierop kon linkermiddenvelder Roos met een subtiele chip het net dan toch doen bollen.

  Dit was het teken voor DSO om meer gas te gaan geven en meer naar voren te gaan spelen. Hierdoor kwam er meer ruimte vrij voor SEV om te counteren en in een directe confrontatie met de keeper van DSO belandde een stift van diezelfde Van Nierop net naast de goal. Toch lukt het DSO om nog voor rust de 1-1 te maken. Een doorkomende spits van DSO werd door Roos (onreglementair?) gestuit waardoor de vrije trap op een mooie plek voor een linkspoot mocht worden genomen. De bal belandde vervolgens onhoudbaar in de bovenhoek waardoor het Vijfde weer van voor af gaan mocht gaan beginnen.

  Waar het publiek dacht met deze stand te gaan rusten en de eersten al richting kantine gingen om niet in de rij te hoeven staan bij de bar, kreeg SEV nog een corner. En zoals al zo vaak was het gelegenheidscaptain Kevin ‘Takkie’ Oosterbaan die zich vol overgave op de bal stort en zo de 2-1 achter de grabbelende Zoetermeerse doelman te kopt.

  Rust.

  De tweede helft speelt zich voornamelijk af op de helft van het Vijfde. DSO is de bovenliggende partij maar kan dat overwicht maar moeilijk uitdrukken in grote kansen en de enkele schoten op goal die er zijn worden door Wassenaar geroutineerd gepareerd. Het tempo wordt door het Vijfde - als een Italiaanse ploeg strijdend tegen degradatie uit de Serie B - volledig uit de wedstrijd gehaald, waardoor DSO langzamerhand wanhopig begint te worden. En als de nieuwste aanwinst van SEV 5, Pablo - het Chileense Scheermes, de Sluipmoordenaar van Santiago - uit een vlijmscherpe counter de bevrijdende 3-1 aantekent is de wedstrijd gespeeld.

  De eerste drie punten zijn binnen, en SEV 5 ligt weer helemaal op schema om het vorige succesvolle seizoen te evenaren.