• Het seizoen 2022-23 staat op het punt van beginnen. De velden liggen er goed (kunstgras) of matigjes (echt gras) bij: de klimaatcrisis gaat jammer genoeg niet aan de voetbalvelden voorbij. Iedereen komt terug van vakantie en weet dat corona dit keer eindelijk weer eens geen spelbreker was. Helemaal weg is het niet, maar een kniesoor die daarop let.  We gaan weer voetballen.

  Op het moment van schrijven zijn alle voetbalteams bezig de conditie weer op peil te brengen, de eerste tactische besprekingen zijn alweer gevoerd en de meeste teams zullen al wel een oefenpartijtje achter de rug hebben. Zeker ook omdat zaterdag 27 augustus de formele start voor het nieuwe seizoen gegeven wordt. Niet zomaar een nieuw seizoen: het is het 60e seizoen van SEV en ook dat zal dit seizoen gevierd worden.

  De achter ons liggende corona-jaren zijn SEV niet in de koude kleren gaan zitten. Veel ongemak op de velden hebben ook geleid tot een terugloop van het aantal leden en teams. Daar is nu in ieder geval een duidelijke kentering in gekomen. Het aantal leden is dusdanig toegenomen dat SEV het nieuwe seizoen op het veld met 9 seniorenteams, 10 juniorenteams en 2 G-teams kan beginnen: 2 meer dan vorig jaar. Maar ook de zaal, en het WF zullen dit seizoen SEV blijven vertegenwoordigen op het niveau waarop we dat gewend zijn van hen.

  De acties om met name het aantal jeugdleden te verhogen hebben hun vruchten afgeworpen. Geen reden om op onze lauweren te gaan rusten. Voor een gezonde lange termijn ontwikkeling is het absoluut noodzakelijk dat de jeugdafdeling groter wordt. Dat weten we en daar blijven we aan werken. Daarom is het zo belangrijk dat het peutervoetbal blijft, maar dat nu ook voor 4-6 jarigen de mogelijkheid gecreëerd wordt om bij SEV lekker een balletje te trappen: zullen we het maar kleutervoetbal noemen?

  Maar nu eerst zaterdag de start van het nieuwe seizoen. Van 12.00u-17.00u zijn er 7 tegen 7 wedstrijden en ’s-avonds vanaf 20.00u is er als vanouds een feestavond waar (oud) leden met partner van harte welkom zijn.
  Ik hoop jullie allemaal te zien en laat het een mooie start worden.

  Harry Oldersma