• Het was zaterdag bekerdag voor onze selectie. SEV 2 speelde in de ochtend thuis tegen Verburch 3. En in de middag kwam SEV 1 in Poeldijk in actie tegen het eerste van deze Westlandse club.

  SEV 2-Verburch 3: 1-4
   
  In de eerste helft kreeg SEV 2 wel wat kansjes, maar deze werden niet tot een doelpunt gepromoveerd. Verburch deed dat beter. Twee keer een goede en snelle uitbraak en als gevolg daarvan stond er bij rust 0-2 op het scorebord.
  Na rust kwam het tweede onder leiding van de coaches Peter Raaijmakers en Jan Mulder prima uit de startblokken. Het was aanvoerder Josh Reid die zijn team bij de hand nam. Op het middenveld wist hij met veel inzet de bal te veroveren en hij maakte dat af met een prachtig schot vanaf een metertje of 20. De Anslusstreffer was een feit. Jammer genoeg kon het tweede niet doordrukken, ook al kreeg het team een beauty van een kans op de gelijkmaker. Verburch 3 was doeltreffender en scoorde wel twee keer. Aan het slot wist keeper Michel Schoonlingen nog wel prachtig een strafschop uit zijn doel te ranselen. Los daarvan liet SEV 2 in ieder geval een beter veldspel zien dan een week eerder tegen Velo. Er zit dus al progressie in dit jonge team.
   
   
   
   
  Verburch 1-SEV 1: 4-2
   
  “Het is niet altijd de sterkste die wint”! De voetbalsport kent vele clichés. Deze hebben alle gemeen dat er een kern van waarheid in zit. Dit werd deze zaterdagmiddag maar weer eens bevestigd. SEV opende tegen de derdeklasser uit Poeldijk voortvarend en met zeer verzorgd combinatiespel werden al snel de eerste kansen gecreëerd en even zo vrolijk gemist. In de 19e minuut werd, bij wederom een vloeiende SEV-aanval, Michiel van der Zwan onder het kunstgras geschoffeld. De vrije trap krulde Jasper Koning knap in de linker bovenhoek: 0–1. Kort daarna speelde Robin Schoew zich vrij en zijn uithaal knalde via de vingertoppen van de Verburch-doelman op de lat uiteen. Een handvol minuten later combineerde SEV tot in het zestienmetergebied en raakte Fares Daouidi de lat. De terugspringende bal landde voor de voeten van Van der Zwan die op zijn beurt ook de onderkant van de lat trof. De bal plofte weer voor zijn voeten en door de schok miste ook deze derde inzet het geheel lege doel. Zelfs de prima leidende scheidsrechter Marcel van Eekelenburg sloeg de handen voor de ogen. “Als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dit wel”! Ook een waarheid. Want in de 31e minuut probeerde SEV halverwege de eigen helft door het midden uit te verdedigen. Onderschepping, achtervolging, sliding strafschop. Deze werd hard achter doelman Voorwinden geschoten en zo staat het in plaats van 0–3 ineens 1–1.
   
  Beide trainers gebruikten deze wedstrijd om wat uit te proberen en de vele wissels zorgden ervoor dat het in de tweede helft wat zoeken was naar de juiste speelwijze. Een aarzeling bij SEV in de verdediging werd door Verburch in de 60e minuut meteen afgestraft. Zo keek SEV tegen een 2- 1 achterstand aan, een score die de spelverhoudingen niet weergaf. Een kwartier voor tijd was het weer Jasper Koning die met een bekeken schuiver de stand een beter aanzien gaf: 2–2. SEV bleef doorgaan op zoek naar de overwinning en zo kreeg Justin Wühl alleen voor de doelman een levensgrote kans. Naast. De uittrap was een prooi voor de prima spelende captain Wessel van Huizen maar in de haast om weer aan te vallen verslikte hij zich in een tegenstander en diens harde inzet werd door de verraste SEV-verdediging heel ongelukkig in eigen doel gewerkt! Heel SEV ging vervolgens op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker waarna Verburch nagenoeg in het eindsignaal van de scheidsrechter de stand nog naar 4–2 tilde.