• De jongste voetballers van SEV konden zich de afgelopen weken uitleven tijdens de eerste editie van de SEV Games. Leiders Jolanda Timmermans en Leo Bellekom hadden, met hulp van een groot aantal ouders, een spectaculair toernooi opgezet met veel voetbalspelletjes.

  Vlak voor de verwachte sneeuwstorm strijden de spelers van de onderbouw van SEV voor de laatste punten van de SEV Games. Na vorige week ging bij de JO10, 11 en 12 Nederland aan kop en bij de JO7, 8 en 9 stond Engeland op de eerste plaats. Het beloofde een spannende strijd te worden.

  Deze week waren er weer 10 spellen klaargezet, waarmee de spelers veel punten konden verdienen. Naast een aantal bekende spellen van de vorige keer, zoals het gatendoek, voetbowling, latje tik en punten schieten over de grond, mochten de spelers ook hun skills laten zien bij ballen van hoedjes schieten, penalty’s schieten op Joe Moors (keeper JO17), slalommen om pionnen en dan scoren en pionnen schieten.

  Als we naar de einduitslag kijken zien we dat vooral Frankrijk goede zaken heeft gedaan. Zij hebben vandaag, net als België, ruim 900 punten gescoord en stegen daarmee op de ranglijst naar de 2e plek. Zij konden echter niet voorkomen dat Nederland bij de JO10, 11 en 12 fier op de eerste plek bleef staan met een voorsprong van bijna 100 punten.

  Bij de jongste spelers heeft Engeland de voorsprong van vorige week niet meer uit handen gegeven. Zij hebben hun voorsprong op Portugal vergroot met 14 punten en hebben daarmee de eerste plek bemachtigd.

  Onder het genot van een patatje en een drankje op de tribune konden de spelers nog even nagenieten van alle gespeelde spellen.

  Na deze versnapering volgde een prijsuitreiking door jeugdvoorzitter Remco Frerichs. Uit zijn handen ontvingen Nederland, bestaande uit Floor, Suleyman, Jayden, Ayden en Michael, en Engeland, bestaande uit Wouter, Casper, Kyan, Elisey, Sepp en Robert een mooie SEV-beker gevuld met een zakje snoep. Nadat de rest van de spelers ook een zakje snoep had ontvangen, keerde iedereen voldaan weer huiswaarts.

  De SEV Games konden niet plaatsvinden zonder de hulp van alle vrijwilligers, waarvoor onze hartelijke dank! Volgende week, uiteraard afhankelijk van het weer, start er een nieuwe vierwekelijkse cyclus van de SEV Games. Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan bij je leider!

  Jolanda: “We kijken met veel plezier terug op de afgelopen weken. Zo kunnen onze voetballertjes ondanks het gebrek aan competitievoetbal toch om de prijzen spelen. Het was ook leuk dat we een aantal nieuwe jongens en meisjes hebben mogen verwelkomen. De plannen voor een nieuwe editie van de SEV Games zijn gemaakt.”