• Een frisse januari-zaterdag. Toch blijkt SEV in de openingsfase weinig last van de kou te hebben. Al in de allereerste minuut krijgt de thuisploeg twee riante mogelijkheden om de man aan het scorebord aan het werk te zetten. Nu moet er wat spanning blijven, dus kun je een wedstrijd niet nu al beslissen. Ook in de verdere tien minuten regent het kansen voor de thuisploeg. Net naast, net over, voor een leeg doel naast; de groen-witten doen er alles aan om niet binnen een kwartier de punten al op zak te hebben. Maar na het eerste kwartier is het mooi geweest. Jasper Koning stuurt op rechts Robin Schoew weg die met een afgemeten voorzet Wessel van Huizen bereikt. Tegen diens harde kopbal heeft doelman Patrick van der Geest geen verweer. Weer een kwartier later is de wedstrijd in feite al beslist. Opnieuw vindt Koning de sterk spelende Wessel van Huizen en deze zet de 2 - 0 op het bord. De bezoekers spelen met twee spitsen waarbij vooral Leo de Ruiter er alles aan doet om nog enig gevaar te stichten. Toch wordt het met rust 3 - 0. Kort voor de theepauze krijgt SEV net buiten de zestienmeter een vrije trap die door Jasper Koning feilloos in de benedenhoek wordt gelegd. Na rust is het weer SEV dat het spel controleert en ook nu komen er volop hele grote kansen. Wel wordt de wedstrijd wat rommeliger zodat pas halverwege de tweede helft de 4 - 0 valt. De Hazerswoudse verdediging gaat voor buitenspel, de SEV spitsen die inderdaad achter de laatste linie staan, laten de aanval echter rustig lopen waardoor Jasper Koning vanuit de tweede lijn zo door kan lopen. Koel verschalkt hij doelman Van der Reest. SEV krijgt kansen op een zeer grote overwinning maar het is pas in de 86e minuut als rechtsachter Maarten de Vries opstoomt en de bal fraai over de laatste verdediger heen wipt en rustig de 5 - 0 aantekent. De uitstekend leidende scheidsrechter Rip hoeft geen extra tijd bij te trekken. Snel naar het warme clubgebouw.