• SEV JO13-2 op bezoek bij TU Delft

    26 okt 2018
  • Techniek is ook buiten het voetballen een wezenlijk onderdeel van de samenleving. Dit ondervonden onze voetballers van de JO13-2 afgelopen donderdag middag. Onder leiding van Sylvia Pont, Professor aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen (en vooral ook moeder van Finn!) en Maiko van Leeuwen, Betontechnicus aan de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (en vader van Jari) kregen de spelers een zeer interessante rondleiding.

    De onderzoekers van morgen kregen alle ins en outs te horen van het meest prominente bouwmateriaal ter wereld; Beton. Zo werden zij rondgeleid door de immense hallen van het Stevin II laboratorium maar ook door de plek waar het betontechnologisch onderzoek allemaal begint, het Microlab. Aansluitend werd ook nog een kort bezoekje gebracht aan de Dreamhall. Hier worden allerlei futuristische voertuigen ontwikkeld zoals de Solar Challenge.

    De koek was hiermee nog niet op. Als klap op de vuurpijl werden de heertjes losgelaten in het Science Center, waar kinderen en jonge volwassenen kennis maken met techniek in de meest uiteenlopende aspecten.

    Op de plek waar op allerlei manieren gebouwd wordt aan de toekomst was nu zeker sprake van een sterk staaltje teambuilding!