• SEV JO15-1 tegen JO17-1: een traditie is geboren

Zaterdag 15 februari jl. stonden ze weer tegenover elkaar, de teams van JO15-1 en JO-17-1. Ieder seizoen spelen genoemde teams wel een keer vriendschappelijk tegen elkaar en ieder keer zijn het weer leuke ontmoetingen. Geen slappe vertoningen, maar altijd wedstrijden met veel strijd en pit. JO-15-1 doet het goed in de competitie en heeft een vaste plek in de subtop. JO17-1 had een moeilijke start, maar de laatste wedstrijd werd gewonnen en dat smaakt naar meer.

Vaders, moeder, opa’s en oma’s waren in groten getale naar het hoofdveld van de Kastelenring gekomen, de tribune zat lekker vol en men keek uit naar een spannende ontmoeting.

JO-17-1 pakt vanaf het begin het initiatief met een snelle Nilesh op links. JO15-1 zakt een beetje in en laat het spel aan de tegenstander. Na 5 minuten komt JO15-1 wat meer los en het spel golft op en neer. Na 12 minuten het eerste serieuze wapenfeit voor JO15-1, Tim schiet van afstand tussen de palen, Jeffrey redt fraai. Vervolgens stoomt Kevin op zijn herkenbare manier naar voren. Hij krijgt een vrije kans, maar knalt over. JO15-1 neemt nu duidelijk het heft in handen en Tony heerst op het middenveld. Ze strooit met mooie korte passjes, knapt veel vuil werk op en groeit uit tot de beste spel(st)er van het veld. Na 24 minuten weer een kans voor JO15-1, het schot van Kevin gaat helaas ruim over. Maar na een half uur spelen is het zover, Tim pikt de bal op, loopt de vrije ruimte in en lost een venijnig schot op goal. Jeffrey weet het schot half te keren, maar daarna rolt de bal tergend langzaam over de doellijn: 1-0 voor JO-15-1. Gezien het wedstrijdbeeld een verdiende tussenstand, JO15-1 ruikt bloed en zet nog een tandje bij. Tony wordt op de rand van het strafschopgebied getorpedeerd, Dani neemt plaats achter de bal en krult de vrije trap keurig in de linkerbenedenhoek. En zo staat JO15-1 binnen twee minuten op 2-0. JO17-1 laat het er niet bij zitten, Joey komt vrij op rechts, kan zo doorlopen en schiet de bal met een droge, zuivere knal in de hoek. Wat een wedstrijd, 3 goals in 5 minuten tijd! Net voor de rust combineren Tim en Joren er lustig op los, de actie eindigt met een schot over de goal.

Rust! In de eerste helft was JO-15-1 duidelijk de bovenliggende partij met goed combinatievoetbal.

Na de rust pakt JO17-1 de wedstrijd goed op. Trainer Edwin heeft in de rust het team duidelijk op scherp gezet, want we zien veel meer strijd. Het eerste schot op goal van JO17-1 wordt nog gepareerd door Joe, maar dan komt Nilesh op links goed door, hij sprint richting de goal en laat Joe kansloos. De voorsprong van 2-0 voor JO15-1 is verdampt naar 2-2. En opnieuw komt Nilesh aan de bal, hij speelt drie man uit, maar zijn voorzet wordt goed verdedigd. JO15-1 komt er niet meer uit, de passing is slordig. JO17-1 krijgt diverse corners, maar tot een schot of kopbal op goal komt het niet. Na 20 minuten komt er weer meer evenwicht in de wedstrijd. Uit een corner krijgt Mik de bal en schiet met zijn (slechte) rechterbeen net naast. Vervolgens mist een schot van Dani net te veel kracht en speelt Kevin in combinatie met Mik de bal net te ver voor zich uit. Nadat een knap schot van Nilesh voorlangs gaat, volgt er nog een enorme kans voor JO17-1. Uit een corner schramt de bal de paal en komt JO15-1 met de schrik vrij. De wedstrijd loopt naar het einde, we steven af op een 2-2. Aan beide zijden komt er nog één kans, maar zowel Joren als Nilesh weten het net niet te vinden. Zo eindigt de wedstrijd in een verdiende 2-2. De toeschouwers hebben genoten van een spannende pot voetbal. We houden de traditie er in!