• Eindelijk was het dan zover! De zaterdagochtend waar de acht spelertjes van ons JO7-1 team zo naar hadden uitgekeken was aangebroken: de allereerste echte wedstrijden! Best spannend natuurlijk, want vorig jaar - bij het SEV kleutervoetbal - hadden ze alleen tegen elkaar gespeeld, maar nu dus tegen tegenstanders die je niet kent, en dan ook nog voor het echie.

    Om half 9 werd er verzameld om vervolgens een half uurtje later aan de start te staan voor de aftrap. Helaas zonder Luuk die ziek was geworden, maar hij kwam zijn teamgenoten toch nog even aanmoedigen!

    Elke ronde van de onder 7 competitie wordt gespeeld op het terrein van een gastheer, en er zijn dan vier teams die tegen elkaar spelen in wedstrijden die een kwartier duren. Ons JO7-1 team speelt dus drie wedstrijden, en hoe mooi is het dan om de eerste wedstrijd gelijk tegen RKAVV te spelen? Onder de luide aanmoedigingen van ouders, grootouders, broertjes en zusjes streden de SEV-spelers voor elke meter in een spannende pot, waarbij het er lang naar uitzag dat de uitslag zou eindigen in een 3-3 gelijkspel. Het gejuich was dan ook groot toen SEV vlak voor tijd nog een doelpunt wist te maken, waardoor de eindstand 4-3 werd voor SEV!

    De tweede wedstrijd was tegen de jongens van Voorschoten ‘97. Dit team bleek letterlijk en figuurlijk een maat groter te zijn dan de andere teams vandaag. SEV JO7-1 deed er alles aan om zelf ook nog te scoren, maar helaas stond de paal drie keer vervelend in de weg.

    De ochtend werd afgesloten met SVC’08 als laatste tegenstander. SEV kwam op voorsprong maar moest daarna al snel een paar tegendoelpunten incasseren. Toch gaf het jongste SEV team niet op en door hard te blijven werken kwamen de jongens weer langszij, en werd zelfs in de laatste seconde het winnende doelpunt gemaakt! Met weer een 4-3 overwinning op zak werden de tegenstanders en scheidsrechter bedankt en kon er in de kantine nog even genoten worden van de dikverdiende limonade.

    Is uw zoon of dochter jonger dan zeven jaar, en lijkt het hem of haar leuk om te komen voetballen bij een gezellige club? Neem dan contact op met Jan-Henk Willemse voor meer informatie: 06-14568229.