• SEV verdiend maar nipt naar volgende ronde nacompetitie voor promotie

  2 jun 2019
 • SEV1 : Quintus 1

  Uitslag 3 - 2

  Prachtig weer, vol terras en veel publiek langs de lijnen. Al snel in de wedstrijd is de strijdwijze van beide trainers duidelijk. Quintus laat SEV het balbezit en plooit terug op de middenlijn. De kansen zijn binnen enkele minuten voor SEV maar het is Quintus dat met de eerste de beste aanval fraai op 0 - 1 komt na een snelle counter en een pegel van Marlon de Niet. Vervolgens rijgt SEV de kansen aaneen. Eerst kopt Robin Schoew net over vervolgens raakt Tim de Jong de lat uit een rebound van een grote kans van Jasper Koning. Centrale verdediger Thomas LoMonaco krijgt op een paar meter van de doellijn de bal niet langs doelman Ruud Kester. Kester, die in deze fase zijn ploeg op de been houdt, pakt vervolgens tot drie keer toe de bal in een "één-op- één" duel de bal van de voeten van een Leidschendammer. Na 33 minuten raakt Hasan Bendahman de paal en niet veel later kan Koning - die vorige week op 22-jartige leeftijd al zijn 100ste wedstrijd in SEV 1 speelde - geheel vrijstaand het net niet vinden. Wonderbaarlijk de thuisploeg speelt een prima eerste helft maar gaat wel met een achterstand de kleedkamer in.

  Na rust eenzelfde spelbeeld al zoekt Quintus nu ook wat meer de helft van SEV op. Zo ontstaat een spannend duel dat het aanzien meer dan waard is. In de 55
  e minuut komt SEV dan eindelijk langszij. Het is Hasan Bendahman die de 1 - 1 noteert. De opluchting bij SEV is zo groot dat de concentratie weg is en nog geen minuut later is het al weer 1 - 2. Weer trekt SEV volop ten aanval en de kansen uit de buitencategorie volgen. De gelijkmaker kan niet uitblijven en het is in de 77e minuut Roland Groenewegen die met een knappe actie Kester kansloos laat. SEV ruikt dat het nu moet doordrukken en zet Quintus vast. In de 82e minuut krijgt Robin Schoew na een vlotte combinatie rand zestienmeter de bal en zijn schot dreigt voorlangs te gaan. Het is Dylan de Haas die echter, verrast door het schot, de bal van richting verandert en zijn eigen doelman passeert. SEV komt de laatste 10 minuten niet meer in de problemen en het prima leidende arbitrale trio met scheidsrechter Mik voorop blaast met 3 - 2 op het scorebord iedereen naar een verfrissing. Voor SEV wacht in de volgende ronde competitiegenoot TOGB.

  Klik hier voor een fotoreportage van deze wedstrijd.