• SEV Voetbal Academie

  De SEV Voetbal Academie is een opleidingstraject voor jonge jeugdspelers. Deze opleiding is een gevolg van de samenwerkingsovereenkomst tussen voetbalvereniging SEV en de Voetbalacademie van Ton Jenner. Dankzij hun bijzondere aanpak is de Voetbal Academie al jaren een begrip in de voetbalwereld. De visie van de academie is om jeugdspelers kwalitatief beter te maken en het zelfvertrouwen te laten groeien. Maar altijd met het plezier voor voetbal voorop. Een bevlogen en betrokken organisatie die kinderen alle ruimte biedt om het spel goed te leren zorgt daar voor. 

  SEV wil zich profileren als een toonaangevende voetbalvereniging en dan met name op het gebied van de jeugdopleiding en de organisatie van het jeugdvoetbal voor jongens en meisjes. Uitgangspunt van de SEV voetbalacademie is dat alle jeugdteams dezelfde kwalitatieve trainingen en goed opgeleide trainers krijgen. Niet alleen de selectie teams zijn belangrijk, de andere, lagere, teams zijn net zo belangrijk. Dat onderscheidt SEV van veel andere voetbalverenigingen.

  Jeugdtrainingen

  Om jonge voetballers beter te leren voetballen maakt de Voetbal Academie gebruik van de trainingsmethode van voetballegende Wiel Coerver. Volgens deze methode begint voetbal bij de basis: spelers leren om de bal zo volledig mogelijk te beheersen, aangevuld met een goede techniek. Ook leren ze om zo goed mogelijk te lopen en te bewegen. Kinderen hebben hiervan de rest van hun leven profijt.

  Train de Trainer

  Tijdens acht trainingsavonden worden de SEV jeugdtrainers door Ton Jenner getraind in training methodiek. Waarbij het kunnen voordoen en een duidelijk uitleg van groot belang zijn. De oefenstof van train de trainer wordt niet alleen aangeleerd maar vooral ook de manier waarop en hoe je dat moet overbrengen naar de jeugdspelers is daarbij dan ook van groot belang. Gedurende de eerste drie lessen  staan uitleg van oefeningen en ontwikkelen van technische vaardigheden centraal. Dit zal gebeuren aan de hand van aanwijzingen en instructies door de trainers van de Voetbalacademie. De laatste week moeten de cursisten het vooral zelf doen, waarbij de trainers indien nodig ingrijpen en feedback of tips geven. 
  Het uitgangspunt: "Ieder kind dat lid wordt heeft verwachtingen, wil voetballen leren en de ouders mogen voor het lidmaatschapsgeld verwachten dat dit gebeurt." 

  Duidelijk is dat Wiel Coerver 's uitspraak: "Ieder kind is goud. Ieder kind is een talent." in het licht van ontwikkeling bij de Academie  extra waarde krijgt. De ontwikkeling van het karakter en de persoonlijkheid kunnen positief gestimuleerd worden, door juiste aandacht en het ervaren van succesbeleving. Wiel Coerver wist het al lang geleden maar kreeg het, in eigen land, niet op de juiste wijze voor het voetlicht en het werd hem klaarblijkelijk niet gegund. SEV omarmt deze visie en methode. De visie is geïntegreerd in voetbalvormen, verzorgd door De Voetbalacademie. 

  SEV is zeer blij met de komst van Ton Jenner. Veel gerenommeerde clubs uit de Haagse regio hebben geprobeerd om Ton Jenner binnen te halen Ton heeft bewust gekozen voor SEV. Een prachtige, gezonde club met een mooie accommodatie.  SEV  streeft dan ook naar een evenwichtige belangenverdeling tussen prestatieve en recreatieve voetbalsport bij de jeugd. Waarbij SEV prestatie in het jeugdvoetbal  in een ander perspectief plaatst en waarin de sterke visie en cultuur van Sport En Vriendschap een passende plaats krijgt.

  Het SEV bestuur is dan ook trots op de samenwerkings overeenkomst  met de voetbalacademie van Ton Jenner.  Deze Voetbalacademie staat bijzonder hoog aangeschreven, meerdere jeugdspelers zijn inmiddels al positief opgevallen bij verschillende betaald voetbal clubs. 

  Voetbal Academie

  Bij de Voetbal Academie is iedereen welkom. Kinderen voelen zich er meteen thuis. Door de trainingsmethode en de persoonlijke aandacht van de trainers neemt niet alleen de balvaardigheid van spelers toe, maar ook het zelfvertrouwen. Volgens Ton Jenner is dat enorm belangrijk: "Meer zelfvertrouwen zorgt dat kinderen meer plezier in voetbal hebben."

  Meer weten over de jeugdtrainingen, trainersopleidingen van de Voetbal Academie? Kijk dan op www.voetbalacademie.nl. Of neem vrijblijvend contact op via info@voetbalacademie.nl of telefoonnummer 06-42204928.

  Tot ziens bij de Voetbal Academie Ton Jenner. Een voetbalschool waar Techniek, Ontwikkeling en Plezier centraal staan.

  Over TOP gesproken!

 • Voetbal Academie looptraining
  voetbal_academie_loop_training
 • Voetbal Academie balvaardigheid
  voetbal_academie_balvaardigheid
 • Voetbal Academie jongste jeugd
  voetbal_academie_jongste_jeugd