• Spannend kleutertoernooi op het SEV hemelvaarttoernooi

  19 mei 2023
 • Aan het begin van dit voetbalseizoen is de peuter/ kleuter groep in tweeën gesplitst. De ene groep traint binnen en de oudste kinderen zijn naar buiten gegaan om daar verder te gaan met hun voetbalontwikkeling. Na een jaar lang trainen en ontdekken wie zij zijn met de bal, werden zij uitgenodigd om hun kunsten te laten zien op het traditionele SEV hemelvaarttoernooi.

  Om 09.00 uur werden de 17 spelers ontvangen door de trainers. Vervolgens werden er 4 teams gemaakt: Nederland, Italie, Brazilië en Mexico.  

  De eerste wedstrijden gingen van start. Je kon zien dat de koppies gespannen waren en dat de kinderen uitgekeken hadden naar dit toernooi. 
  Hier konden ze aan het toegestroomde publiek laten zien wat zij afgelopen jaar met elkaar geleerd hebben. Dribbelen, drijven en heel veel plezier hebben met elkaar.

  Er werd goed samengewerkt om doelpunten te maken en deze te voorkomen. De ploegen waren gewaagd aan elkaar. Nadat er 2 poule wedstrijden waren gespeeld was er even tijd voor ontspanning met een beker drinken. Even de spanning los laten en genieten van het heerlijke weer en de gezelligheid met elkaar. Later werd de laatste poule wedstrijd afgewerkt.

  Toen was het tijd voor de GROTE FINALE.

  Alle kinderen werden door de trainers samengevoegd in 1 groot team om de grote finale te spelen. Een echte wedstrijd tegen ouders/ verzorgers. Het viel de mannen meteen op dat er maar liefst 15 ouders/verzorgers nodig waren om deze talentvolle groep aan te kunnen. Ik weet als reporter nou niet precies wie er fanatieker deze wedstrijd aan het spelen was, maar al snel werd het duidelijk dat er in deze finale geen cadeaus uitgedeeld gingen worden.

  Er werd snel gescoord door de kleuters, helaas was daar het snelle tegendoelpunt van de ouders/verzorgers. Met nog een aantal minuten te spelen werd de bal verzorgd rondgespeeld door de kleuters. Er hing een doelpunt in de lucht. Een fantastische aanval werd afgerond en de overwinning werd binnengesleept. De winst werd gegrepen. De medailles en vaantjes werden uitgereikt aan de kampioenen van dit seizoen. Als klap op de vuurpijl werden zij nog beloond met een heerlijk broodje knakworst.  Zo werd de leuke ochtend afgesloten.

  Een fantastische ervaring voor deze leuke en enthousiaste spelersgroep.

  Jullie zijn toppers en bedankt voor jullie inzet vandaag. 

  Met vriendelijke groet, 
  De reporter