• Speciale trainingen voor jongste jeugd

    18 nov 2020
  • Op zaterdag 4 november organiseerden we voor de jeugd speciale trainingen. De trainer van de onderbouw, René Wieffering, had op de velden 2 en 3 allerlei voetbalspelletjes neergezet. Zo kon de jeugd in de leeftijd van tien tot en met dertien jaar oefenen met het maken van een omhaal, kon de snelheid van hun schoten worden gemeten en moest er zo snel mogelijk langs poortjes worden gedribbeld.

    Er was flink wat tijd gaan zitten om alle spelonderdelen klaar te zetten met hulp van Remco Frerichs, maar het was de moeite meer dan waard. Veel van deze oefeningen komen in onze normale trainingen niet aan bod aan bod, dus het is voor de kinderen leuk om eens wat anders te doen met een voetbal, volgens René. De kinderen waren erg enthousiast. ‘De spelletjes waren heel erg afwisselend, maar behoorlijk lastig. Het was leuk om de oefeningen met een teamgenoot te doen”, aldus Fabian Sonneveldt, speler van de JO12-1 van SEV.

    De trainers van de SEV-selectie Kenneth Soechit, Ben de Haan en Peter Raaijmakers gingen nu aan de slag met de jeugd van vijf tot en met negen jaar. ‘Het was ongelooflijk leuk om te doen, maar best wel vermoeiend. Gelukkig luisterden de jongens en meisjes goed en deden ze leuk mee met de oefeningen die we hadden bedacht‘ vertelde Kenneth na afloop.