• Spelregelbewijs voor spelers geboren in 2004 mag iets later

  21 sep 2021
 • Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel.

  Alle spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen vóór 1 juli van het kalenderjaar waarin zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en het geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter. Let op: dit jaar is de deadline voor het halen van het Spelregelbewijs verplaatst van begin september 2021 naar 1 januari 2022. Door de deadline te verplaatsen hebben spelers en verenigingen in deze roerige tijden van corona meer tijd om dit te organiseren.

  Bewijs halen via Voetbalmasterz
  De KNVB heeft daarom www.Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

  Om het spelregelbewijs te halen, log je in met je KNVB-account via de website van Voetbalmasterz. Heb je nog geen KNVB-account? Via Voetbalmasterz kun je je registreren om een account aan te maken. Spelregelbewijs | KNVB