• Op een zomerse dag in de herfst trad SEV 2 aan tegen de koploper. Het tweede van SEV wacht nog steeds op de eerste drie punten van het seizoen. Vol goede moed reisde SEV af naar het zonnige Leiden om een oude bekende tegen te komen. We moesten tegen de Buur van VV Leiden : Sporting Leiden.

De basiself luidde als volgt: in goal de kei goede keeper van SEV, rechtsback fristi Sjoerd, centraal quizmaster Jorrit en Kap(salon) Struijk, linksback de zaag, het middenveld bestond uit papa Peter, topscorer Jouke en Roel V. en de voorste linie bestond uit HEE SCHEIDS! Justoe, spits die te laat kwam aankakken Tho, rechtsbuiten de altijd positieve Nick.

SEV kwam goed uit de startblokken en na een goeie slalom van laat aankakkende Thomas was het eerste schot op doel van SEV een feit, helaas gestopt door de keeper van Leiden. Hierna liet SEV het spel aan Leiden en kwam Leiden steeds meer in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 1-0 voor Leiden met een hard ingekopte bal uit een corner. Hierna wist SEV snel de gelijkmaker te maken omdat de verdediger van Leiden besloot SEV een handje te helpen. In de volksmond genomen een wel befaamd edje. SEV groeide in de wedstrijd en en creëerde een goede kans waarna Thomas door de Leidse keeper gevloerd werd, penalty! Penaltyspecialist Nick pakte de bal vol vertrouwen op en ging de mentale strijd aan met zijn opponent, de Leidse doelman. Normaal gesproken een koud kunstje voor de buitenspeler. Helaas liep het vandaag iets anders en vond Nick de doelman op zijn pad. Ook de rebound daarna kon niet worden binnengetikt door een speler in het groen. Jammer, maar we moeten door. Dit werd echter te laat beSEVt en uit de counter viel zelfs de 2-1 tegen binnen door een mooie bal die over Kaj werd gelobt. Hierna volgden een aantal minuten waarin sev zoekende was. De aankakkende Thomas ging er af en rende naar de kleedkamer en de nog altijd zieke Jeffrey kwam er in om in de spits te spelen. 45 minuten liepen voorbij en de warmte eiste niet alleen zijn tol bij beide teams maar ook bij de scheidsrechter. Hij vond het een mooie tijd om maar even de schaduw op te zoeken, rust. In de kleedkamer werd besproken wat er beter moest. Meer strijd! Vechten voor elke meter! En bovenal blijf voetballen zijn taken die de sev spelers mee kregen voor de tweede helft.

In de tweede helft kwam beukende Bas erin voor de altijd positieve Nick die achter was gebleven in de kleedkamer. Kort na begin van de tweede helft was er een aanvaring tussen de keeper van Leiden en de scheidsrechter. De keeper van Leiden liep op een agressieve manier naar de scheidsrechter en zei bepaalde woorden waarvan menig ouders over zouden zeggen: “Dat zeg je maar lekker tegen je vrienden”. Ook de scheidsrechter was hiervan niet gediend en liet voor de tweede keer een gele kaart aan de keeper zien. Iedereen in de voetballerij weet dat twee keer geel, rood is. Dit weerhield Sporting Leiden niet om de aanval op te zoeken waarna de rechtsbuiten van Leiden de welbekende zaag van Jordi tegen kwam. De scheidsrechter had geen andere keus om de bal op de stip te leggen. De grensrechter haarband had hier wel iets tegen in te brengen. De buitenspeler van Leiden zou kort voor de zaag van jordi, buitenspel hebben gestaan. Maar zoals wel vaker werd er niet naar iemand met een haarband geluisterd. De bal werd dus gewoon op de stip gelegd. In de doelmond konden de vingertoppen van de kei goede keeper niet voorkomen dat de bal het net liet bollen. Hierna zakte Sporting Leiden wat in waardoor de ruimtes voor sev om te voetballen groter werden. Na een goede actie van Justoe aan de zijkant wist hij de nog altijd zieke Jeffrey te vinden waarna de 3-2 tegen de touwen werd gewerkt, er was nog hoop. Fristi Sjoerd ging er af voor Fitboy Verhage kort na de aansluitingstreffer. Een aantal minuten vol strijd gingen voorbij en ineens wist SEV via de kluts een gaatje te vinden. De bal viel plots voor de voeten van papa Peter waarna hij koelbloedig de bal in de rechteronderhoek plaatste om SEV op gelijke hoogte te brengen. SEV probeert de laatste paar minuten nog vol voor de winst te gaan maar toen het klokje van de scheids de 90 minuten aantikten floot hij gelijk af, misschien had hij een afspraak met zijn vriendin dat hij zo snel weg moest. Eindstand 3-3 weer geen 3 punten voor SEV 2. Met gemengde gevoelens liepen de spelers van het veld af. Hebben we 2 punten verloren of 1 gewonnen is wat er door de spelers heen ging.