• Om 8.30 uur moest er door JO8-2 afgetrapt worden in Leiden. Op veld 5 zou het spektakel plaatsvinden. Na een uitgebreide tactische bespreking en een bak koffie begon de wedstrijd. Met Phine in het doel, Luc en Nolann in de verdediging en Naud, Valentijn en later Can op het middenveld begonnen we. Direct bleek al, dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde op en neer. Er waren aan beide kanten wat kansjes. De grootste was voor SEV. Valentijn was even aan de aandacht van de verdediging ontsnapt en schoot op doel. De keeper wist via de paal redding te brengen. Aan de andere kant verdedigden Luc en Nolann heel goed waardoor Phine weinig ballen op doel zag komen. Helaas viel na een kwartiertje toch de 1-0 voor Sporting Leiden. Onze jongens en meisje deden er een schepje bovenop. Een paar minuten later was het goed doorzetten van Naud en daar was het 1-1.

In de rust werd er een strijdplan bedacht met Arjen en Pascal. Inmiddels hadden we een extra wapen in de strijd, de snelheid van Rayven. Sporting Leiden had ook in de tweede helft een groot voordeel met de uittrappen van hun keeper. Zijn uittrap kwam tot diep op onze helft dus echt dicht bij het andere doel kwamen we niet, echter kregen de spelers van Sporting Leiden ook nagenoeg geen kansen. De verdediging was alert met hier en daar wat extra coaching van Arjen naast het goal en coaching langs de lijn van Pascal. De wedstrijd was bijna afgelopen. De scheidsrechter riep dat er nog 30 seconden te spelen waren…en toen sloeg Sporting toch nog toe. Even een klein momentje van slordigheid en daar maakten ze 2-1, helaas.

Daarna kregen onze jongens en meisje nog een minuutje cadeau en dat leverde nog een kansje op en een corner maar helaas niet meer de gehoopte 2-2. Het goede nieuws is dat er een mooie wedstrijd was afgeleverd door onze helden en heldin: Luc, Can, Rayven, Nolann, Naud, Valentijn en Phine.
    De penalty’s werden ruimschoots gewonnen en met die gedachten werden de handen geschud en werd de reis naar Leidschendam ingezet.

Volgende week wacht op de Kastelenring de Voorwaarts Utile-Dulci Combinatie, oftewel V.U.C. (JO8-3) uit Den Haag. Op naar de overwinning!