• Na de teleurstellende wedstrijd van vorig weekend tegen Quick Boys was het vandaag tijd voor de mannen van SEV 2 om zich te revancheren tegen Ter Leede 3. Er werd ruim van tevoren verzameld vanwege verkeershinder zodat de voorbereiding zonder problemen kon verlopen in wat toch wel een hele belangrijke wedstrijd was in de strijd tegen nacompetitie. De basiself bestond vandaag uit de volgende spelers: Leander op doel. Jorrit, Peter, Reno en Kasper in de verdediging. Roel Vogel, Roel Verhagen en Jouke op het middenveld. Fares, Sandro en Marco in de voorhoede. Max, Justin en Jeffrey begonnen op de reservebank vandaag.

Na een wat afwachtend begin van SEV waarin de ploeg moeite had met het 5-3-2 systeem van Ter Leede begon het spelbeeld zich te vormen. SEV kreeg de ruimte om te voetballen en wist hier duidelijk beter mee om te gaan als in de wedstrijd tegen Quick Boys. Er werd vooruit gespeeld en het was wachten op het openingsdoelpunt. Helaas kwam SEV in de eerste helft niet verder als een paar halve kansjes, een vrije trap van Marco die net naast de paal verdween en een dubieus penaltymoment na een goede actie van Roel Verhagen waarvan zelfs de tegenstander verbaast was dat hij niet werd gegeven. Achterin stond het bij SEV prima waardoor Ter Leede niet aan counteren toe kwam.

In de rust kon er dus met een goed gevoel teruggekeken worden op de eerste helft. SEV had het veldoverwicht en dus een duidelijke opgave voor de tweede helft, namelijk scoren. Met dezelfde instelling en strijdlust begonnen de mannen aan de tweede helft. Ter Leede werd steeds verder achteruit gedrukt en de kansen begonnen te komen. Nadat Fares zijn goede inzet gekeerd zag worden door de keeper van Ter Leede was het de ‘zieke’ Roel Verhagen die na een scherpe voorzet van Roel Vogel de score wist te openen. Hierna begonnen de ruimtes op het veld groter te worden omdat Ter Leede iets aanvallender ging spelen. SEV ging hier goed mee om en bleef compact staan. Een goede aanval resulteerde in een corner voor SEV die wederom scherp werd voorgegeven door Roel Vogel. Max twijfelde geen seconde en kopte de bal goed binnen, 0-2. Ook hierna bleef SEV rustig de bal rondspelen op zoek naar de beslissing in de wedstrijd. Nadat Fares en Jouke dichtbij een doelpunt waren was het Sandro die met een messiaanse slalom langs 3 man de bal rustig binnen tikte en de wedstrijd besliste. Ter Leede wist uit een lange bal in de slotfase nog iets terug te doen waardoor er een eindstand van 1-3 op het scorebord stond.

Na een aantal wedstrijd waarin SEV 2 goed spel liet zien maar geen punten pakten lukte dat dit weekend wel. Als deze stijgende lijn kan worden vastgehouden waarin goed spel wordt beloond met punten kan er op de ranglijst omhoog worden gekeken in plaats van naar beneden zoals de laatste weken het geval was. Op naar SVC’08 2 volgende zaterdag!