• Het voelde toch een beetje of je midden in de nacht nog moet spelen. De uitwedstrijd tegen TOGB begon pas om 17.15 uur en dat heeft zeker bij deze temperatuur tot gevolg dat de toeschouwers niet direct rijen dik langs de lijn stonden. De open haard lonkte immers. TOGB wist dat een overwinning noodzakelijk was om aansluiting bij de top van de ranglijst te houden en TOGB trainer Paul van Oosten had zijn team dan ook een aanvallende speelwijze meegegeven. SEV had daar een goed antwoord op en controleerde vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd. Toch was de thuisploeg vooral in de eerste helft een aantal keren zeer gevaarlijk. SEV speelde zorgvuldig in de wetenschap dat de kansen altijd komen en zo opende Kevin Blommensteijn in de 25e minuut de score. Een scherpe voorzet van Hassan Bendahman werd door Blommesteijn uitstekend binnengekopt. Niet veel later zorgde Tim de Jong met een fraaie pegel in de hoek voor de 0 – 2 ruststand. Trappelend zochten de Leidschendamse toeschouwers de warmte op. In de tweede helft probeerde TOGB wat terug te doen en ging wat opportunistischer spelen. Dat gaf SEV veel ruimte. In de 50e minuut schakelden de bezoekers razendsnel om en vond Tim de Jong de vrijstaande Hassan Bendaman voor de 0 – 3 en zo was de wedstrijd in feite beslist. TOGB bleef aandringen en kon in de 77e minuut wat terugdoen. Het was Tim Mourits die Dave Ammerlaan aanspeelde voor de 1 – 3. Lang kon TOGB daar niet van genieten want een handvol minuten later bereikte Blommensteijn de goed meegekomen Martijn Kersten en die bepaalde de eindstand op 1 – 4.