• Uit de (nog niet zo) oude doos. SEV Kampioen!

    18 nov 2020
  • Seizoen 2014-2015. Met 28 punten uit 13 wedstrijden (doelsaldo 41-19) ging SEV op een tweede positie van de 3e Klasse A de winterstop in. Koploper was Floreant met 34 punten, een ruime achterstand dus voor de mannen van trainer Frank Dobbe.

    Na de winterstop presteerde SEV het onmogelijke want alle 13 overige competitiewedstrijden werden in winst omgezet. Op 4 april, na de 3-0 zege op BSC’68, kwam SEV weer aan kop van de 3e Klasse A en zou deze koppositie niet meer uit handen geven.

    Op zaterdag 2 mei 2015 was SEV 1 er helemaal klaar voor: thuis op de Kastelenring kampioen worden tegen Roodenburg! Alles was hiervoor uit de kast gehaald. De wedstrijd werd omlijst met veel muziek. Robert Udilwa, die ‘s ochtends eerst in het tweede zijn talenten liet zien, was met de Legendairs Brassband op en rond het hoofdveld om SEV 1 naar het kampioenschap te trommelen. De F-jes van SEV gingen met de spelers het veld op en er hingen ook een paar mooie spandoeken. Het weer hielp ook mee, want de zon scheen en bleef schijnen voor SEV. En er was publiek, heel veel publiek dat het eerste elftal van SEV enthousiast aanmoedigde en steunde.

    Roodenburg was de tegenstander en ging ook nog voor de punten. Makkelijk was het niet. Maar na het laatste fluitsignaal stond een fiere 2-1 (doelpuntenmakers van SEV Jasper Koning en Coen van Santen) op het scorebord en kon het feest losbarsten. De spelers kregen de kampioensmedailles omgehangen. En daarna werden ze toegesproken door SEV-voorzitter Rob de Ruijter, die in zijn eerste voorzittersjaar direct als kampioenenmaker werd betiteld. Sportwethouder Nadine Stemerdink van de gemeente Leidschendam-Voorburg, die bij de wedstrijd aanwezig was, feliciteerde SEV eveneens met deze mooie mijlpaal. Van de 26 competitiewedstrijden werden er maar liefst 22 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 3 verloren. Hiermee werd in totaal 67 punten behaald en had SEV 1 een doelsaldo van 71 voor en 27 tegen.