• Uit de oude doos: 50 jaar geleden

  16 feb 2021
 • ‘Leidschenhage geopend’. Zo kopt de regionale krant ‘Het Vaderland’. Bij SEV was er ook nieuws. Na één jaar de functie als voorzitter te hebben bekleed nam de heer Kranenburg afscheid. J.H. van Wijk werd zijn opvolger. Ook J. Koster en H. van Dijk deden een stapje terug en werden opgevolgd door H. de Kok (secretaris) en P. Scheenaard (penningmeester).

  SEV begon het seizoen 1970-1971 met 8 seniorenelftallen en 17 jeugdelftallen aan de competitie.

  Hoewel het vlaggenschip van SEV een, wat resultaten betreft, wisselend seizoen 1970-1971 doormaakte, bleek men aan het einde toch genoeg punten bij elkaar gesprokkeld te hebben om in aanmerking te komen voor promotie naar de nieuw te vormen zaterdag Hoofdklasse van de HVB. Dit betekende dus ook de derde opeenvolgende promotie op rij voor trainer Frans Betz en zijn mannen.

  Deze derde opeenvolgende promotie betekende meteen dat trainer Betz het ‘trainersstokje’ diende over te geven aan, zo schreven de regels van de KNVB voor, een trainer die het vereiste trainersdiploma op zak had.

  Op de Buitengewone Ledenvergadering van 6 mei 1971 werd bekend gemaakt dat er een nieuwe trainer gevonden was die in het bezit was van dit vereiste trainersdiploma. Het betrof de oud SEV-speler Joop van Sas.

  Na het afsluiten van het verenigingsjaar 1970-1971 bleek uit de ledenadministratie van 1 juli 1971 dat het aantal leden van SEV het afgelopen jaar weer was gestegen. Bijna negen jaar na de oprichting telde de voetbalvereniging SEV maar liefst 307 leden.