• Uit de oude doos - Seizoen 1966-1967 SEV groeit!

  10 jul 2020
 • Veel klussen aan huis! Zo meldden de diverse media enige tijd terug. De Coronatijd zorgt niet alleen voor veel drukte bij de bouwmarkten en tuincentra. Er worden ook heel wat zolders opgeruimd en oude administraties doorgeploegd. Zo kom je nog eens wat tegen. Zo vond Ton van Warmerdam ook nog wat foto’s in een wel heel oude doos. Spitten in de archieven gaf kleur aan de foto’s.

  Nog voor de start van de seniorencompetitie, in september 1966, stond er bij SEV een elftal als een huis. De eerste officiële wedstrijd van SEV 1 was op zaterdag 10 september 1966 en meteen een derby, want het Voorburgse TONEGIDO was de tegenstander. SEV wint met 1-0. Ondertussen bleven er zich seniorenleden aanmelden waardoor er in oktober, amper na één competitiemaand, het bestuur van SEV een verzoek indiende bij de Haagse voetbalbond om een tweede seniorenteam voor de competitie in te delen. Het eerste seizoen dat de senioren de groen-witte kleuren van SEV met verve verdedigden verliep buitengewoon voorspoedig. SEV 1 kwam uit in de 3e- en laagste Klasse van de Haagse Voetbal Bond (HVB). Zoals iedere jonge vereniging kreeg SEV met onervarenheid en tegenslagen te maken. Het eerste seizoen was al aardig gevorderd toen er bij de secretaris een brief van de voetbalbond op de mat viel. In deze brief stond vermeld dat de voetbalbond ter ore was gekomen dat er in het eerste seniorenteam, dat op dat moment fier bovenaan stond, enkele spelers speelden die hiervoor niet speelgerechtigd waren. Secretaris Jan Koster sprong op zijn fiets richting Bondsbureau en overhandigde daar de brief dat de betrokken spelers en de voetbalvereniging SEV niets onreglementairs hadden gedaan. De bond bleef echter bij haar standpunt dat de betrokken spelers dit seizoen niet meer mochten spelen. SEV had niet zomaar de mogelijkheid om de betrokken spelers te vervangen en was hierdoor genoodzaakt om het tweede team terug te trekken uit de competitie. Deze onverkwikkelijke gang van zaken kostte SEV 1 uiteindelijk wel het kampioenschap.

  De allereerste trainer van SEV, Ton Sluyter, besloot begin 1967 onmiddellijk te stoppen en werd opgevolgd door Frans Betz. SEV 2 werd een jaar later wel kampioen.

 • Deze foto is genomen voor aanvang eerste senioren wedstrijd bij Tonegido, seizoen 66/67.
  Staande van links naar rechts: H. Roos, J.Linders, H. Duthler, R. Rietsema, T. Warmerdam, G. Slootweg. Knielend van links naar rechts, J. Koole, G.Waasdorp, J. Waasdorp, H. Bokje, C. Bouwman.

 • Deze foto is genomen na het behalen van de eerste senioren kampioenschap van SEV 2, seizoen 67/68.
  Staande van links naar rechts: P. Scheenaard, C. Pouw, T. Warmerdam, T. Duyzer, P. Pouw, H. Pouw, J. Boot leider. Knielend van links naar rechts, H. Van der Hoogen, G. Slootweg, H. Bokje, A. Van der Helm, P. Pannen.