• Uit de oude doos - seizoen 68-69

  16 jun 2020
 • Seizoen 1968-1969

  Het stijgende aantal inwoners binnen de gemeente Leidschendam leverde zowel SEV als RKAVV vele nieuwe leden op. De beide voetbalverenigingen groeiden zo snel dat bleek dat het sportcomplex De Heuvel te klein werd.

  Op de Algemene Leden Vergadering van 22 november 1968 werd het wenselijk geacht om binnen SEV een jeugdcommissie in het leven te roepen. Deze was nodig om de jeugdzaken te coördineren. Men kwam tot deze beslissing omdat de jeugdafdeling van SEV steeds groter werd. Oorzaak hiervan was ook dat vanaf dit seizoen ook de 8- en 9-jarige aan de competitie mochten deelnemen.

  Er kwam tijdens deze vergadering ook ter sprake dat de verzorging van het spelmateriaal beter moest. Een spelend lid moest deze verzorging thuis doen aangezien SEV nog niet over een eigen accommodatie beschikte. Vastgesteld werd dat er per elftal twee wedstrijdballen in handen van de aanvoerder werd gegeven.

  Aan het einde van het seizoen 1968-1969 kon de kampioensvlag bij SEV 1 gehesen worden want de mannen van trainer Frans Betz eindigde bovenaan van de 3e Klasse B HVB.

 • SEV 1 kampioen seizoen 1968-1969. Staand v.l.n.r: H. de Boer, R. v.d. Voort en echtgenote, W. v.d. Lubbe, J. van Driel, H. Roos en echtgenote, L. Bolleboom, A. v.d. Helm, T. van Wijgerden en trainer Frans Betz. Zittend v.l.n.r: W. PLoegman, P. Pannen, T. Rinsema, Th. Beek en C. Bouwman.

  Op een bestuursvergadering van 11 februari 1969 werd er bij SEV voor het eerst gesproken over een te houden jeugdtoernooi. Ook werd het tekort aan jeugdleiders behandeld. Ondanks deze moeilijke situatie werd toch besloten om geen ledenstop in te voeren.