• Rubriek: Vele handen - deel 10

  17 mrt 2020
 • Marcel Koot, al 40 jaar lid van onze vereniging en één van onze top vrijwilligers!

 • Deze foto is gemaakt in 2019, net na de huldiging van mijn 40-jarig lidmaatschap van SEV. Ik ben dus in 1979 lid geworden, enthousiast gemaakt door klasgenoten op school. Ik kwam toen in de B1 (nu JO17-1) van jeugdleider Piet van Wijgerden terecht, waarmee ik direct een kampioenschap kon vieren. In die tijd werd er door SEV en RKAVV nog op de Heuvelweg gespeeld, waar nu de IJsvogellaan ligt, voor diegenen die dat niet mee hebben gemaakt.

  Destijds was er nog een ouderwets papieren clubblad dat elke week in elkaar gedraaid werd. Mijn eerste “baan” als vrijwilliger bestond eruit om de handgeschreven wedstrijdverslagen over te tikken,  uit te printen en via knip- en plakwerk netjes aan te leveren, zodat het clubblad gestencild kon worden.

  Nadat het complex van de Heuvelweg in de jaren negentig verhuisde naar de Kastelenring werd er ook een zaalafdeling opgericht, waar ook een commissie voor nodig was om alles in goede banen te leiden. In deze commissie werd ik secretaris, wat ik een jaar of 10 met veel plezier heb gedaan. In die tijd was zaalvoetbal zeer populair en op het hoogtepunt had SEV zelfs 10 herenteams en 2 damesteams! Het kwam toen regelmatig voor dat SEV-teams hun thuiswedstrijd elders moesten spelen door ruimtegebrek in sporthal Kastelenring. Zo werd ik met mijn eigen team, onder leiding van erelid Nico de Kleijn, in een thuiswedstrijd kampioen in sporthal Overbosch.

  Toen ik stopte als secretaris bij de zaalcommissie werd ik gevraagd om hetzelfde te doen bij de seniorencommissie. Ook deze functie heb ik vele jaren bekleed, later combinerend met de functie van webmaster van de SEV-website, die op een gegeven moment onze oude vertrouwde clubblad was komen te vervangen. Webmaster ben ik nog steeds, nu samen met Erik van Dijk, maar het actief voetballen (de laatste jaren bij de veteranen) is helaas voorbij. De passie voor het voetballen is inmiddels overgegaan naar spinning, wat ik samen met mijn vriendin graag doe, ook zo nu en dan voor goede doelen, waarbij ik nooit tevergeefs een beroep doe op de SEV-achterban voor sponsoring!

  Naast webmaster sta ik tegenwoordig ook regelmatig achter de bar op zaterdagmiddag. Met een gezellig ploegje, voornamelijk bestaande uit ex-teamgenoten, vervullen wij graag onze vrijwilligerstaak voor de club. Want deze rubriek heet niet voor niets: “Vele handen maken licht werk!”.