• Veteranen 3 sluit seizoen af met toernooi bij Graaf Willem II VAC

    19 jun 2024
  • Afgelopen zaterdag (15 juni) sloot Veteranen 3 het voetbalseizoen af met een toernooi bij Graaf Willem II VAC. De manschappen van leider Wim de la Rie verzamelden tussen 12.00 uur en 12.30 uur op De Roggewoning: acht man sterk, dus met één wissel, want er werd 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Daan Schmitz (normaal actief in Veteranen 2) kwam de gelederen versterken. Na een seizoen vol blessureleed en met maar weinig minuten in de benen was dit voor hem de ideale manier om weer wat wedstrijdritme op te doen. Om 13.00 uur werd afgetrapt tegen de zaterdagafdeling van Graaf Willem II VAC. Na een half uur spelen stond een 2-1 stand op het scorebord in het voordeel van Veteranen 3. De zege kwam niet als een verrassing, want in de reguliere competitie wist Veteranen 3 twee keer van deze tegenstander te winnen. Owen van der Laan maakte beide doelpunten. De eindstand had hoger uit kunnen vallen, maar een vlammend schot van Remco Frerichs belandde - na een assist van Vincent Koster - op de paal.

    De tweede wedstrijd ging met 4-0 verloren; de zondagafdeling van de thuisploeg bleek een maatje te groot. Doelman Erwin Raap trof geen enkele blaam, want hij keerde nog heel wat schoten op doel. Met drie punten uit twee wedstrijden kon het team vervolgens even op adem komen. Rijnsburgse Boys was de derde tegenstander van de middag. Op papier een zware opponent, want de ploeg had gemakkelijk gewonnen van de zondagafdeling van Graaf Willem II VAC en was in de competitie twee keer duidelijk te sterk voor Veteranen 3. Geheel tegen de verwachting in kwam Veteranen 3 snel op voorsprong en stond het na een half uur spelen 5-1. De doelpunten kwamen van Owen (2x), Daan (2x) en - de allermooiste - van Kevin van Oorschot. In defensief opzicht stond Veteranen 3 als een huis, want gelegenheidskeeper Christopher Mastenbroek belette Rijnsburgse Boys met enkele zweefduiken om te scoren te komen en Rob van Steenderen had de snelle linksbuiten van de Uien al snel in zijn zak.

    De vierde wedstrijd was een heuse internationale kraker. Polizei SV Düsseldorf (deelnemend als 'Deutschland') zette de eigen zegereeks voort en won met 4-0. Niemand van Veteranen 3 die daarom maalde, want zo hoefde de finale niet gespeeld te worden en konden de spelers eerder aan het bier. Met een barbecue en een zanger werd het mooie voetbalseizoen in stijl afgesloten. Dank aan Graaf Willem II VAC voor de goede organisatie van dit evenement. Hopelijk tot volgend jaar!