• Vooruitkijken met Kenneth Soechit

  15 dec 2021
 • De afgelopen twee seizoenen zullen door elke trainer die nieuw start bij een voetbalvereniging als een ware nachtmerrie zijn ervaren. Waar doel ik dan op? Het ten eerste niet kunnen afmaken van een seizoen. Het niet volledig kunnen trainen zoals je dat zou willen. Denk aan de in groepjes van 4 trainen of het niet mogen spelen van de partijvormen.

  Nu, in mijn derde seizoen bij SEV, lopen we in de afgelopen 3 weken weer tegen hetzelfde aan. Niet mogen trainen na 17:00, wel mogen spelen… We zijn met een aardige reeks bezig: 8 gespeeld waarvan 2 verloren. De onderbreking kan nu weer een hoofdrol gaan spelen.

  Het plan is dat we zoveel mogelijk op de zaterdag bezig blijven en dat we dan de groep zoveel mogelijk bij elkaar houden. Dit door wedstrijden te spelen en tot 17:00 zoveel mogelijk sociaal verbonden te blijven. Afhankelijk van de coronaregels, passen we onze plannen aan. Het belangrijkste is dat we ervan uitgaan dat we dit seizoen wél afmaken. Jammer is dat we hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar ons trainingskamp wegens de coronaregels niet kunnen meemaken.

  Kijkend hoe we er nu voor staan, dan zie je dat we nu op de 4e plek staan en dat het puntenverschil op dit moment niet groot is ten opzichte van de nummers 2 en 3. De titelkansen zijn er zeker voor Oliveo, Celeritas en Gr. Willem VAC. Maar wie weet... Wij gaan het deze verenigingen zeer zeker moeilijk maken. Maar waar SEV vooral voor gaat, is via de nacompetitie proberen ons doel te bereiken. Dat betekent dat we ons vooral focussen op plek 3. Ook de bovenste teams verspelen punten onder elkaar. En wij moeten ervoor zorgen dat we de wedstrijden winnen die we horen te winnen om een gat tussen 4 en 5 zo groot mogelijk te maken.

  Met een jonge ploeg en de nodige ervaren spelers ertussen moeten we zeker in staat zijn om dat voor elkaar te krijgen. De sfeer is goed en hebben ook zeker wat vechtlust (sportief gezien) voor elkaar over. Dus fingers crossed om in januari weer met de competitie aan de gang te gaan en deze in juni af te sluiten. Dan zit namelijk mijn 1e volledige seizoen erop als trainer die dan 3 seizoenen bezig is met deze fantastische groep spelers en staf.

  Ik wil iedereen, ondanks de pandemie, toch hele mooie feestdagen toewensen en vooral een gezond en sportief 2022. Alvast een veilige en prettige jaarwisseling.