• Na een reeks van oefenwedstrijden en voor sommige een korte vakantieperiode was de tijd weer aangebroken. Welke tijd hoor ik u denken. De tijd van aanvang van de tweede competitiehelft van SEV 2.
  Met een licht winters briesje en geen spatje water op de grond leken de omstandigheden prima voor een lekker potje voetbal. Maar zoals u weet gebeurt er genoeg voor aanvang van de wedstrijd, dus daarover nu meer.

  Het op tijd verzamelen lukte voor de meeste spelers van SEV 2 vandaag. Eigenlijk iedereen maar er zijn er toch altijd een paar die op de seconde precies op tijd komen. Zoals gewoonlijk zat het team gezellig bij elkaar. Apex en FIFA waren vandaag de hoofdonderwerpen waar de gesprekken over gingen. Na een poosje gezeten te hebben was het nog niemand opgevallen dat de koffie en thee ontbrak op tafel. Stan was oplettend genoeg om dat door te hebben en heeft het team voorzien van een lekker kannetje koffie en thee. Thanks Stan.
  De tijd was aangebroken om ons op te maken om te vertrekken naar Noordwijkerhout. Eenmaal aangekomen leken de omstandigheden zich meer en meer voor te doen als een kelderklasse wedstrijd. Het begon al met wat iedereen op papier heeft gelezen, een wedstrijd op veld 5. Vervolgens kwamen de mannen terecht in een gedeelde kleedkamer. De krappe kleedkamer met zoveel spelers moest opnieuw ingedeeld worden met alle jassen en tassen om wat plaats te maken voor iedereen. Nadat dat allemaal geregeld was, de opstelling besproken was en wat tactische besprekingen afgehandeld waren was het tijd voor de warming-up. Met een wat zonnig weertje voor aanvang van de wedstrijd werd de warming-up gehouden op het misschien wel beste stukje gras wat er buiten de lijnen te vinden was.

  Dan de opstelling. In het doel Thibaut Meuldijk. Rechts achterin stond de multi-inzetbare Nick. Hij werd achterin vergezeld met Roel V, Griekse Y O R D I en Kasper Struijk. Het middenveld werd bemand door Jeffa Zee, Josh Henderson en captain Jouke. Voorin stond el tridente. Gevormd door Justin, Nella en Fares.

  Om 12:00 uur stipt klonk het fluitsignaal om te beginnen met de wedstrijd. Een scheids die bekend is bij de mannen van SEV 2. Een scheids die altijd een gele kaart geeft bij de tweede overtreding ongeacht hoe hard de eerste overtreding was. Een lastig te bespelen knollenveld en harde windstoten maakte het voor beide partijen lastig om tot goed voetbal te komen. Er was hierdoor ook eigenlijk niet de kans om voetbal te laten zien. Na meerdere malen de bal over spelen kwam er altijd wel een moment dat de bal raar opstuitende of andere capriolen uithaalden waar een speler niet op rekende. Er werden in de eerste helft niet heel veel kansen gecreëerd. De eerste grote kans kwam na een voorzet vanaf de zijkant die op spits Justin werd gegeven. Helaas kon hij deze niet het doel in werken. SEV verslapte wat na een half uur spelen en met harde wind tegen was het wat meer in het nadeel dan VVSB. Een overtreding werd gemaakt en een vrije trap werd gegeven aan VVSB op een plek waar het over het algemeen niet heel gevaarlijk is om een vrije trap tegen te krijgen. Helaas zorgde de weersomstandigheden zoals eerder vermeld voor onverwachte situaties op het voetbalveld. Zo ook deze vrije trap voor VVSB. Met harde wind mee trad een speler van de tegenpartij aan om de vrije trap te nemen. De bal kwam van de grond en werd meegenomen door de wind en over Jeroen Meuldijk (Petr Cech) gelepeld. Een score van 1-0 was te zien op het scorebord. Nou ja, in het mapje van Jan waar alle gegevens en uitslagen worden bijgehouden aangezien er geen scorebord te bekennen was. Kort daarna, om precies te zijn twee minuten, brak VVSB door de verdediging van SEV en met een welbekende FIFA term en eentje waarvan de meeste hun controller tegen de muur gooien werd er een sweaty goal gescoord. 2-0 voor VVSB. SEV kon gelukkig vlak voor rust nog wat terugdoen en met wederom een voorzet vanaf de zijkanten werd spits Justin gezocht en gevonden. Hij kon de bal goed richting een hoek werken. De keeper was niet meer bij machten om de bal tegen te houden en een doelpunt te voorkomen. Nu klinkt het als een wonderschone volley maar in werkelijkheid hielp het grabbelen van de keeper een handje. Een goal is een goal en er werd gefloten voor het rustsignaal met een stand van 2-1.

  2-1 achter. Niets aan de hand. 2de helft met de wind mee de wedstrijd naar ons toe trekken klokt het vanuit de kleedkamer. Helaas was dat makkelijker gezegd dan gedaan.

  De 2de helft was een wedstrijdje de bal proberen zo ver mogelijk lang te trappen. Met de nadruk op proberen want vaak ging dat al niet goed. Ondanks onze opportunistische manier van voetballen kwamen we niet tot veel kansen. Wel veel kaarten. Kasper gaat na zijn zoveelste laatste overtreding een tikkie tegemoet komen. Roel probeerde 2 gele kaarten binnen 2 seconden te pakken. Het werd er gelukkig maar eentje. Nick kreeg na een flinke charge op de tegenstander tot ieders verbazing maar een gele prent. Justin was het, ongelooflijk maar waar, niet eens met de scheidsrechter en liet dat op zijn herkenbare manier weten. Daardoor is hij ook €14,70 lichter.

  VVSB maakte ook nog 3-1 om aan al onze dromen een einde te maken. Net als vaker dit seizoen blijken wij kwetsbaar te zijn bij corners tegen. Helaas. Na een goede reeks wedstrijden hebben we een zure nederlaag te pakken. Daardoor lijkt de kans op een periodetitel minimaal. Het was niet goed genoeg.