• Walking Football

  Jongste tak aan de SEV boom is de groep oudere voetballers, ook wel Old Stars football genoemd. Er zijn inmiddels families waarvan maar liefst 4 generaties op onze velden actief zijn. Dat kan met recht een mooi gegeven worden genoemd. Sport en bewegen dragen immers bij aan een goede gezondheid. Dat geldt voor alle leeftijdsgroepen, zo ook voor ouderen.

  In het voorjaar van 2016 is bij SEV het Old Stars voetbal gestart met 5 leden en inmiddels zijn we met 24 leden (mei 2023). De term 'walking' dekt de lading niet helemaal omdat het wel degelijk om echt voetbal gaat. Beter is daarom te spreken over senioren voetbal voor 60+. Daarbij geldt wel een aantal beperkingen: de bal dient onder heuphoogte te blijven, elkaar niet raken en er wordt gespeeld zonder keeper. Er is geen buitenspel. Rennen is niet de bedoeling, maar de kans daarop blijkt in de praktijk toch al beperkt onder deze leeftijdsgroep. Het is dus voetbal maar dan wat trager. En er wordt gespeeld op een kleiner veld met kleine doeltjes. En zo eindigt het waar het bij onze jongsten begint. Maar het enthousiasme leidt er geen moment onder!

  Er wordt bij SEV getraind (Kastelenring, Leidschendam) op maandag en donderdag van 14.00 uur tot 15.30 uur met over het algemeen tussen de 12 en 18 deelnemers. Tevens wordt regelmatig deelgenomen aan toernooien. De ene keer in de vorm van een mini-toernooi, de andere keer in een toernooi met 12 tot 14 teams. Soms staat een toernooi in het teken van een goed doel, zoals het KIKA fonds. Zo'n toernooi is altijd weer een bijzondere ervaring. Tijdens de traditionele zogenoemde 'derde helft' blijkt eens te meer hoe sport verbindt en verbroedert. En natuurlijk is sporten gezond.

  De commissie Old Stars walking voetbal SEV bestaat momenteel uit 4 leden, te weten:

   

  • Hans Verhagen: algemeen, voetbaltechnische zaken w.o. toernooien, wedstrijden e.d. (tel. 06-40000505, hrverhagen@hotmail.com )
  • Maarten van Rooden: sociale contacten en financiĆ«le aangelegenheden (tel. 06-53963902, roodenma@home.nl)
  • Pieter Korving: facilitaire zaken (tel. 06-42462101, pkorving@ziggo.nl)
  • Geurt Thomas: communicatie met pers, gemeente, bestuur SEV (tel. 06-51430176, geurt.j.thomas@gmail.com).
 • Groepsfoto van ons welbekende jaarlijkse Old Stars Old Music festival in juni 2019
  Groepsfoto van ons welbekende jaarlijkse Old Stars Old Music festival in juni 2019
 • Het Walking Football team van 2023
  Het Walking Football team van 2017-2018