• Week van de scheidsrechter 25 september tot en met 3 oktober

  17 sep 2021
 • Dit seizoen staat de week van de scheidsrechter in het teken van ‘werving’. In alle districten van de KNVB is de terugloop van het aantal scheidsrechters merkbaar en voelbaar. Ook bij SEV is dit het geval. Er is dus schaarste en te weinig instroom van nieuwe (jonge) scheidsrechters om het aantal ( thuis)wedstrijden te voorzien van een (vereniging)scheidsrechter en we worden daarnaast geconfronteerd met schaarste bij het toedelen van arbiters door de KNVB. Er komt een landelijke publiciteitscampagne, waarbij de ambitieuze doelstelling is om door werving de terugloop tegen te gaan en het aantal beschikbare scheidsrechters weer op ruim voldoende peil te brengen. Dit gaat niet vanzelf, ook niet bij SEV.

  In voorgaande voetbaljaren stond de Week van de scheidsrechter in het teken van RESPECT en was de slogan: ‘zonder scheidsrechter geen voetbal’. Het vereist een gezamenlijke inspanning van het bestuur, de SEV-Scheidsrechterscommissie EN de gehele vereniging om ervoor te zorgen dat we niet in een situatie komen dat wedstrijden moeten vervallen vanwege het ontbreken van een scheidsrechter.

  Wij doen bij deze dan ook een oproep om u aan te melden bij het bestuur, de jeugdcommissie en/of de scheidsrechterscommissie. Hopelijk kunnen wij het tekort aan verenigingsscheidsrechters opheffen, zodat alle teams van SEV in elk geval de thuiswedstrijden een ‘leidsman- of leidsvrouw’ (!) hebben en de wedstrijden kunnen doorgaan. SEV en de KNVB dragen zorg voor opleiding en indien gewenst begeleiding en steun. Uitdrukkelijk ook een oproep aan de jeugdleden.

  Het leiden van (jeugd)voetbalwedstrijden is leuk om te doen en altijd uitdagend. Je doet er veel (jeugd)voetballers een groot plezier mee.

  Aanmelden kan bij Theo Tetteroo (bestuur), Remco Frerichs (jeugdcommissie) of Tjaard de Vries (scheidsrechtercommissie)

  In de week van de scheidsrechter roepen we op om alle scheidsrechters (ook vrijwilligers) te bedanken voor hun wekelijkse inzet! Laat dit voor of na de wedstrijd blijken. Geen voetbal zonder scheidsrechter!