• Wijziging klasse veteranen competitie west 2

  11 aug 2022
 • Het doel van de KNVB is om gelijkwaardige competities aan te bieden zodat elk team met plezier en op een passend niveau kan voetballen, binnen acceptabele reisafstanden. Afgelopen weken zijn wij vanuit dat vertrekpunt bezig geweest met het indelen van de veteranen-competities voor het seizoen 2022/’23.

  Om bovenstaande te realiseren is het van belang dat er op alle niveaus voldoende teams zijn ingeschreven, om zo kwalitatief goede competities aan te kunnen bieden. Dit was helaas bij de veteranen-competities niet het geval, waar in sommige regio’s en/of klassen onvoldoende teams waren ingeschreven om een volwaardige poule te creëren.

  Vanwege dit feit hebben wij besloten om in de 35+ competities op zaterdag en zondag nog maar 1 klasse aan te bieden.

  Dit betekent dat wij alle veteranen-teams in de 1ste klasse hebben geplaatst. We hebben bij de indeling zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen en voorkeuren.

  We snappen dat deze ingreep mogelijk verschillen in uitslagen tot gevolg kan hebben en daarom hebben wij ook besloten om de competities in twee reeksen (najaar- en voorjaarsreeks) te spelen. In de winterstop volgt er dan een herindeling op basis van de resultaten in de eerste reeks.

  Naast de herindeling in de winterstop, zullen wij deze eerste weken ook de uitslagen monitoren en ingrijpen waar nodig.

  We begrijpen dat deze ingrepen niet voor iedereen ideaal zijn en dat sommige voorkeuren hiermee teniet worden gedaan maar willen graag alle voetballers een kwalitatief goede competitie aanbieden.