• Nadat de eerste bekerwedstrijd vorige week nog niet heeft plaatsgevonden, waren de jongens deze week gebrand om een goed eerste resultaat neer te zetten. Eerste worden en een ronde verder bekeren is de enige doelstelling waar spelers, trainer en leider het unaniem over eens zijn. Wilhelmus JO15-3 had haar eerste wedstrijd nipt met 3-2 gewonnen, dus we wisten vooraf dat we er niet te makkelijk over konden denken.

    In de oefenwedstrijden is gebleken dat SEV JO15-1 een wedstrijd uitstekend kan beginnen. Zo ook nu, want na 3 minuten kon SEV vanuit de lange bal van achteruit gelijk counteren via Jasper, waar Anas de bal makkelijk in kon tikken. Niet veel later in de 7e minuut was het Jasper zelf die vanuit de flank een razendsnelle sprint in kon zetten. De 1 op 1 actie bleek kansloos voor de doelman van Wilhelmus. SEV bleef doordrukken en na 20 minuten bleek ook nu Jasper weer te snel voor de vleugelverdedigers. Wilhelmus trok aan de noodrem, wat een strafschop SEV tot gevolg had. De keeper zat er knap bij, maar het schot van Maik was dusdanig hard en goed in de hoek dat de keeper van Wilhelmus alsnog kansloos bleek. 0-3 op het scorebord!

    SEV kakte vanaf dit moment wat in. De concentratie werd een stukje minder en vanuit de opbouw van achteruit werden er veel foutjes gemaakt. SEV bleef wel goed verdedigen en zorgde ervoor dat Wilhelmus weinig tot geen kansen kreeg. Op slag van rust keerde de rust weer een beetje terug en konden Anas en Giovanni de 0-4 en de 0-5 intikken.

    De tweede helft werd uitstekend begonnen. De gemaakte afspraken in de rust werden nagekomen en het combinatiespel van SEV was ontzettend fijn om naar te kijken. Bas kon in de 54e minuut de 0-6 intikken. Helaas bleef het ook bij dit ene doelpunt in de tweede helft, nadat ook nu de concentratie in de 2e helft wat wegzakte.

    Een overwinning met grote cijfers, daar zijn spelers en staf natuurlijk niet ontevreden over. Maar, iedereen wist na afloop dat dit team nog véél beter kan! Genoeg werk aan de winkel, zodat we volgende week onze eerste thuisoverwinning van dit seizoen neer kunnen zetten tegen Leidschenveen JO15-2.