• ZET EEN STREEP DOOR DISCRIMINATIE

  22 nov 2019
 • ZET EEN STREEP DOOR DISCRIMINATIE
  Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – genieten op een veilige en plezierige manier van de grootste en leukste sport van Nederland. Voetbal is van iedereen en voor iedereen. Maar voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt voetbal daarom nu en dan geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis op en rond de velden. We vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, zich welkom blijft voelen in het voetbal.

  Iedereen welkom
  Daarom steunt SEV, de KNVB, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie samen met het gehele voetbal en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de campagne: ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie’. De boodschap is niet zozeer bedoeld om degene aan te spreken die discrimineren, maar verenigt juist de 99% normale voetballiefhebbers die het ook zat zijn geassocieerd te worden met kwetsende en discriminerende uitingen in het voetbal. Door een koppeling te maken tussen de campagne van de rijksoverheid en de verbindende kracht van voetbal versterken we de eensgezindheid in het voetbal.

  Eén minuut
  Net zoals in het betaald voetbal zal er bij onze thuiswedstrijden de eerste minuut niet gevoetbald worden om de actie te ondersteunen. Deze minuut wordt er aan het einde van de eerste helft weer bij op geteld.