• Vandaag de derby tegen VUC, een bekende tegenstander waar vorig seizoen nog in twee spannende wedstrijden van werd gewonnen. Het seizoen verloopt tot nu toe goed voor VUC want zij startten aan de wedstrijd als koploper, waar Het Vijfde een wisselvallig seizoen kent maar wel de weg naar boven lijkt te hebben ingeslagen.

Degene die het snelste doelpunt ooit hadden willen zien hadden zaterdag 7 december om 11 uur op veld 3 van De Kastelenring moeten zijn. Ongeloof maakt zich meester van de andere 21 spelers en scheidsrechter als spits Ollie van Nierop na het beginsignaal, vanaf de middenstip, uit de draai, de bal in één keer over de VUC keeper krult. 1 - 0. Zou je zeggen ware het niet de de scheidsrechter besluit om VUC te matsen door deze wereldgoal niet goed te keuren onder het mom van, ja hallo, iedereen moet natuurlijk wel klaar staan.

Omdat Het Vijfde de beroerdste niet is wordt er geen al te groot probleem van gemaakt en wordt de aftrap opnieuw maar nu écht genomen, waarbij de keeper van VUC nu voor de zekerheid maar op zijn doellijn is gaan staan.

Wie al vaker verslagen van Het Vijfde heeft gelezen kan wel uittekenen hoe deze wedstrijd verloopt: in de eerste 25 minuten goed combinatievoetbal van SEV waarbij de tegenstander niet veel in te brengen heeft waarna de energie weg vloeit en de tegenstander de kans krijgt om sterker te worden. In die eerste 25 minuten worden dan wat kansen gemist, nu door linksbuiten Nick Silooy, waarna dat natuurlijk weer afgestraft gaat worden door de tegenstander. En ook nu lijkt dat weer te gebeuren ware het niet dat in de 40e minuut de doorgebroken Robbert Roos een duw in de rug krijgt en op die manier een penalty verdient. En natuurlijk is het dan rechtsbuiten Nico van Nierop die dit buitenkansje verzilverd op zijn kenmerkende manier.

Met een 1 - 0 voorsprong wordt de thee opgezocht.

In het begin van de tweede helft staat het Vijfde eigenlijk gelijk onder druk zonder echt in de problemen te komen. Wel wordt het steeds lastiger om VUC ver van het doel af te houden, en naarmate de tweede helft vordert worden de gasten uit Bezuidenhout steeds gevaarlijker. Maar SEV krijgt zelf ook goede kansen en het is vooral linksbuiten Hans Willemsen die twee levensgrote kansen niet kan omzetten in een doelpunt. En dan is het uiteindelijk toch VUC die de gelijkmaker maakt: 1 - 1. Beide ploegen stropen de mouwen nog op om toch nog de overwinning uit het vuur te slepen en dat, in combinatie met de wegvloeiende krachten, zorgt dit voor veel fouten en veel ruimte op het veld. Het kan beide kanten op als Het Vijfde uiteindelijk nog een penalty mag nemen die door Oosterbaan koeltjes in de hoek wordt geschoven: 2 - 1.

Dit is ook de eindstand waardoor Het Vijfde met een goed gevoel aan de winterstop en feestdagen kan beginnen. 2019 zit er weer op, we gaan er een mooi 2020 van maken!